Ny EuropaCup seier ! – Byåsen

Ny EuropaCup seier !

Jentene tok første stikk og gikk seirende ut av den første kampen mot Dunarea Braila med en gnistrende 10 målsseier, 28-18! Vi har dermed et flott utgangspunkt foran returoppgjøret i Romania neste søndag.

Vi startet med følgende oppstilling: Tonje Lerstad, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Jenny Grøtan (Teodora Tomac i angrep), Maren Aardahl, Silje Waade og Ida Hernes.

Gjestene tok ledelsen etter ca. 1 minutts spill før Byåsen utlignet til 1-1 ved Marit etter ca. 4 minutter.

Det startet litt trått for jentene med en del feil og bomskudd. Etter 10 minutters spill hadde vi kun satt 3 baller bak den rumenske målvakta, og Dunarea Braila hadde hele denne perioden en knapp ledelse.

Etter ca. 15 minutters spill satte Jenny Grøtan inn utligningsmålet til 6-6 etter et flott innspill av Ida Hernes. Deretter dundret Moa Högdahl inn stillingen 7-7. Ida Hernes satte ballen i mål til 8-7 etter et flott gjennombrudd etter ca. 19 minutters spill og vi var i ledelsen for første gang. Gjestene fra Romania så seg da nødt til å ta sin første timeout.

I det 24. minutt fikk vi en klasseredning fra kant fra målvakt Tonje Lerstad på stillingen 10-9, før kaptein Teodora Tomac for første gang ga oss en tomålsledelse 11-9. I det 25 minuttet gjør igjen Tonje en glitrende redning som førte til en susende kontring av Marit som setter ballen i mål til 12-9.

Når pausesignalet lød sto det 13-10 til Byåsen.

Andre omgangen startet som den første sluttet. Vi var hele tiden i ledelsen, og etter 10 minutter setter Teodora ballen sikkert i mål fra 7. meters merket til stillingen 16-13. Maja Magnussen lobbet på elegant vis ballen i mål, Maren Aardahl setter inn et knallhardt og sikkert skudd fra distanse og gir oss en fire måls ledelse, 18-14. Gjestene ser seg igjen nødt til å ta en timeout. Det var da spilt 13 minutter av andre omgang.

Herfra og inn fikk vi se et forrykende Byåsenlag som førte til klasseforskjell på lagene. Ida la nydelig ut til Kristin som satte inn en meget flott scoring før Maja på like nydelig vis kaster helt over til Kristin som setter inn en fem måls ledelse. Tonje Lerstad viser igjen keeperspill av ypperste klasse med en feberredning som fører til en kontring som Hanna Yttereng setter sikkert i mål til 22-16 til Byåsen.

Etter 20 minutters spill setter Teodora en nydelig straffe knallhardt opp i venstre hjørne og vi ledet kampen med 7 mål. Gjestene tar da sin siste timeout.

Kampens siste 10 minutter må sies å være et keepershow av Tonje Lerstad. Undertegnede noterte 4 svært kvalifiserte redninger før Maja Magnussen fikk æren av å avslutte showet til en sikkert 10 måls seier, 28-18!

Vi har dermed et veldig godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Romania kommende helg!

Eneste skåret i gledet var at både Moa Högdahl og Marit Røsberg Jacobsen pådro seg ordentlige overtråkk i kampen. I skrivende stund er det både fra lege, trener og fysioterapeut usikkert hvorvidt Moa og Marit vil være klare til onsdagens seriekamp mot Sola og returoppgjøret mot Dunarea Braila. Prognosene vil være mer sikre i løpet av morgendagen.

Etter sitt gnistrende keeperspill ble Tonje Lerstad svært fortjent kåret til vår beste spiller. Hun sier følgende om kampen og returoppgjøret: – «Først og fremst så var det en veldig bra forsvarskamp! Det er en drøm å stå bak der det er helt tett te tider! Fikk god flyt på angrepet også, så det ser lovende ut før neste helg. Eneste jeg håpe på er å få til litt flere kontra neste kamp, der har vi litt å gå på».

Vi gratulerer jentene med en veldig flott seier og prestasjon og håper at det veldig gode utgangspunktet vi har sikret oss gir oss billett til 3. kvalifiseringsrunde i EHF Cup!