Omforent løsning i Byåsen – Byåsen

Omforent løsning i Byåsen

Klubben presenterte denne gladnyheten i følgende pressemelding tirsdag :

Byåsen Håndball Elite og spillergruppa er enig om en løsning: Kostnadskutt, men fortsatt sportslig satsing på høyt nivå.

Styret, administrasjonen, spillergruppa og de største samarbeidspartnerne har kommet frem til en omforent løsning som sikrer videre drift av Byåsen Håndball Elite uten poengtrekk neste sesong. Løsningen innebærer et kostnadskutt på nærmere 25% neste sesong. Den største kostnadsposten lønn, reduseres med 20%.

Løsningen innebærer også at spillere som har kontrakt ut over inneværende sesong står fritt til å bli fristilt fra kontraktene. Innen 1.4.2013 tar klubben sikte på å ha forhandlet frem nye kontrakter for neste sesongs spillergruppe. De som ikke ber om fristilling har sine kontrakter intakt og fortsetter året ut med 20 % lønnskutt.

Klubben har de siste 4 årene hatt ambisiøse sportslige mål, men har ikke lykkes tilstrekkelig med å bygge en økonomi som står i fht. målene. De sportslige ambisjonene og det sportslige opplegget må nå selvsagt vurderes i samarbeid med spillergruppe og sportslig apparat, sier styreleder Svein O Berg og kaptein Tonje Nøstvold. Selv om kostnadsnivået for 2013 reduseres med nærmere 2,5 mill kr. mener partene at klubben fortsatt vil kunne kjempe i toppen av norsk kvinnehåndball og kvalifisere seg for spill i Europa. Styret vil strekke seg langt for å unngå at kostnadskutt skal gå ut over det sportslige opplegget. Byåsen Håndball Elite skal fortsatt være en klubb som skal rekruttere mange landslagsspillere og hvor spillerutvikling på høyt nivå skal ha fokus, uttaler styreleder Svein O. Berg.

Selv om vi nå tilbyr fristilling fra kontraktene for de som har kontrakt neste sesong er løsningen mer enn akseptabel. Vi er sikker på at avtalen som nå er signert med spillergruppa vil bidrar til at fundamentet for den sportslige satsingen styrkes, sier Berg.

Vi har etter beste evne forsøkt å informere om situasjonen samt lytte til tilbakemeldinger og innspill fra de ansatte. Dette har vært en krevende balansegang og klubben er også klar på at også NISO har bidratt konstruktivt til at partene kom frem til en omforent løsning.

Også sportslig apparat mener løsningen er å leve med. Byåsen skal fortsatt trekke til seg spillere som har sportslige ambisjoner og jeg er sikker på at Byåsen også i fremtiden blir å finne i toppen av norsk kvinnehåndball, kommenterer Valery Putans.

Et tett og konstruktivt samarbeid i den senere tid med de 5 største sponsorene, som ikke er en del av nedgangen i våre sponsorinntekter; Rema 1000, SpareBank 1 SMN, TrønderEnergi, Adresseavisen og Vintervoll AS har gitt resultater. Administrasjonen er også meget godt fornøyd med at flere leverandører har vist tålmodighet og enkelte har ettergitt gjeld for at vi skal komme i mål. Mange vil oss vel og det er vi svært takknemlig for, sier daglig leder Torbjørn Balstad.

Vi er meget godt fornøyd med de tiltak klubben selv har tatt initiativ til, sier sponsorsjef i SpareBank 1 SMN, Tore Bull Hedel som talsmann for sponsorgruppa. Det vi også setter pris på er innstillingen til klubben om fortsatt tro på å kunne hevde seg på et høyt nivå sportslig, selv om kostnadene nå kuttes.

I tett samarbeid med sponsorene har klubben, i høst, satt i gang et partnerforum som har tilført partnerne en ny og viktig verdi i de respektive avtalene. Vi har i fellesskap også jobbet med å øke publikumsopplevelsen på kampdag. Videre ser vi at det stadig kommer nye partnere inn i nettverket. Jeg har oppsummert tro på at klubben etter hvert kan bygge en større økonomi, men først gjelder det nå å komme i pluss med den økonomien man har, avslutter Hedel. Vi skal heller ikke glemme at Byåsen Håndball Elite troner på toppen av kvinnehåndballens adelskalender. Byåsen er også det laget som trekker flest publikummer av alle lag i Postenligaen.

 

Budskapet om lønnskutt ble selvsagt mottatt med blandede følelser i spillergruppa, sier Tonje Nøstvold, tillitsvalgt for spillergruppa. Jeg er imidlertid godt fornøyd med at vi nå har kommet frem til en omforent løsning.  Vi ser hvor hardt administrasjonen og styret jobber for at forholdene skal være best mulig for oss spillere og den sportslige satsingen. Vi skal nå stå sammen og et ledd i avtalen med spillergruppa er at spillerne skal bidra mer i inntektsgivende aktiviteter. Samtidig skal klubben være mer fleksibel i fht. at spillere kan jobbe deltid eller ta mer utdanning i kombinasjon med å satse på en håndballkarriere i Byåsen Håndball Elite. Vil gjerne påpeke at vi spillere fremdeles har store sportslige ambisjoner for klubben og gleder oss til vårsesongen, avslutter Nøstvold.

Joachim Walltin, leder for NISO er også fornøyd med at partene kom frem til en omforent løsning. Så lenge partene har en god dialog og ser fremover finner vi løsninger. I dette tilfelle har dialogen vært konstruktiv fra dag én og derfor endte vi også opp med en løsning begge parter kan akseptere, avslutter Walltin.