Oppkjøringskamp med mange debutanter – Byåsen
Våre fire debutanter (fra venstre: Andrea Nyeng, Ane Hjulstad Bagøien, Marie Hansen Rokkones og Karen Forseth)

Oppkjøringskamp med mange debutanter

Det er blitt en tradisjon med treningskamp imot Charlottenlund i sammenheng med vår håndball camp, som i år var på Orkanger 15-17 Juni. Mange debutanter, 10 på scoringslista og 33 - 28 til Byåsen.

Det er midt i oppkjøringen og begge lag har trent mye, så tunge ben kunne det fort ha blitt i denne kampen. Dette vistes ikke på våre jenter, som gikk ut i et bra tempo for få kampen i sitt spor. Vi startet med Hanne Sagvold i mål, da Andre og Tonje var på samling. Hun gjør en meget god figur fra start sammen med et forsvar som sitter godt. Oda starter scoringsparaden med ett flott mål fra kant. Det går litt frem og tilbake i starten med en knapp ledelse til oss. Julie Nygård på Charlottenlund tar ansvar for å holde de med i fra start. På stillingen 3-2 drar Byåsen i fra med kjappe kontringer og gode bevegelser sammen i et etablert angrep. Maja og Oda viser at Byåsen har gode kanter med høyt tempo og sikre avslutninger.

Midtveis i første omgang vil Fredrik, trener, få i gang flest mulig spillere og det blir etterhvert flere juniorspillere som får sin debut i elite-sammenheng. Andrea Nyeng får sitt første mål på kanten og Marie Hansen får kjent på det å være høyre bakspiller. Karen Forseth som til daglig spiller med Klæbu J01 kommer inn og viser oss at Trøndelag har mange spennende unge profiler på vei opp og frem. Karen løper gjennom forsvaret til Charlottenlund og scorer med en fin lobb. Videre skaper hun straffekast, nye gjennombrudd og forsøk på innspill til strek.

Ida Hernes står for tre mål i første omgang og spiller sikkert både fremover og bakover på banen. Byåsen sine spillere har god energi gjennom hele omgangen og viser oss gang på gang at styrken deres er tempo.

Toppscorere i første omgang: Julie Nygård (5 mål) CSK, Maja Magnussen (4 mål)

10 spillere på scoringslista

I andre omgang starter Hanne med to flotte redninger, men vi klarer ikke å omsette mulighetene fremover. Ane Hjulstad Bagøien fra juniorlaget til Byåsen får også mål med hjertet på brystet. Charlottenlund henger litt bedre med denne omgangen, noe som mestsannsynlig skyldes at forsvaret vårt innimellom tar ferie fra arbeidsoppgavene. Vi våkner litt når Hanne redder og sender en strøken kontraball til Maja, som putter den flott i nettet. Astrid og Ida har flere flotte gjennombrudd i midtsektor.

Andre omgang blir mer jevn. Det er veldig gledelig at vi har 10 spillere på scoringslista. Fire debutanter får prøvd seg imot region nord sitt tredje beste lag, og spillergruppa viser gode holdninger gjennom hele kampen. Fredrik bruker alle spillere som er med.

Toppscorere andre omgang: Victoria Sliva og Sara Sofie Lyng Jonassen fra CSK og Maren Aardahl fra Byåsen Håndball Elite.

Sara Sofie  og Maren blir omgangens beste spillere.

Flere gode elitespillere fra Trøndelag i nær fremtid

Charlottenlund har helt klart spillere som kan ta steget videre opp, så fremt de vil det selv. Victoria Sliva, Kaja Rime Aavik og Ida Jønland er tre spillere født i 1999 som absolutt har spennende ferdigheter som helt klart har en fremtid i Norsk Topphåndball. Tar vi med våre egne debutanter, som er yngre, så tror jeg med sikkerhet at vi kan si at det vil komme flere gode elitespillere fra Trøndelag i nær fremtid. Det er godt å se at Oda Uthus og Maja Magnussen er klare til å bidra med høyt tempo og scoringer i den kommende sesongen, så det er bare å glede seg!

Vi takker Charlottenlund for kampen og ønsker de en god oppkjøring inn mot en ny sesong!