Overlegen seier – Byåsen

Overlegen seier

Nederland hadde aldri en sjanse til å vinne gårsdagens kamp. Norge festet grepet med en gang og ledet med 9 mål til pause.

Over 5000 tilskuere i Håkons Hall fikk se håndballjentene valse over Nederland. Et godt norskt forsvar stoppet det meste Nederland hadde å by på. Til pause viste tavla 9 – 18 i Norges favør.

Norge fortsatte det gode spillet i 2. omgang. Eks Byåsenspiller Kari A. Grimsbø kom inn for Haraldsen og gjorde en kanonomgang. Nederland scoret bare 4 mål i 2. omgang med Kari mellom stengene. Ida fortsetter sin gode scoringsform og puttet 4 ganger i går, der 3 av målene kom fra 7-metersmerket. Camilla noterte seg med 2 mål og Mari storspilte i forsvar.

Sluttresultatet ble 13 – 35 til Norge og de er med det klare for semifinale på lørdag. Norges motstander blir Danmark og kampen spilles i Herning, Danmark.

Selv om Norge hadde full kontroll på Nederland var det ikke vanskelig å se hvor forbedringspotensialet ligger. Norge hadde 4 bom fra 7-meteren. Mot sterkere lag og i jevnere kamper kan dette være forskjellen på seier eller tap.

Kampen mot Danmark blir en klassiker for håndballjentene. Camilla Herrem sier til adressa.no at det blir en hatkamp. Statistisk sett har Norge et veldig godt utgangspunkt. De siste ni gangene Danmark og Norge har møttes har Norge vunnet og i mesterskap har Norge bare tapt en av de siste åtte kampene.

ps. kampen spilles som sagt i Herning og alle billettene er revet bort. Dermed er det duket for håndballfest i Danmark med 12 000 tilskuere.

byaasen.no gratulerer jentene med semifinaleplass!