På vei til ny strid! – Byåsen
foto Robert Magnussen

På vei til ny strid!

I dag setter jentene kursen mot Oppsal og Oslo for å spille den første kvartfinalen i Sluttspillet 2016. Returoppgjøret spilles i Trondheim Spektrum søndag 24.04 kl. 16:00.

 

Serien som akkurat er ferdigspilt ble kronet med 2. plass og sølvmedalje! Nå er det Sluttspillet som gjelder og vi har nå en ny mulighet til å ta ytterligere ett steg.

 

Som nevnt i en sak tidligere valgte Byåsen å møte Oppsal, som ble nummer 6 i Grundigligaen 15/16  i kvartfinalen i Sluttspillet. Begge oppgjørene mellom disse lagene i serien endte med seier til Byåsen. Bortekampen i september 2015 ble vunnet 28-31 mens det i hjemmekampen i januar i år ble en seksmålsseier, 28-22.

 

Byåsen har god erfaring i å spille mot Oppsal, da vi også i fjor møtte nettopp Oppsal i kvartfinalene i Sluttspillet. Dette var to svært nervepirrende oppgjør, som til slutt endte med at Byåsen knepent tok avensementet til semifinalen etter bortemålsregelen. Hjemmekampen i fjor vant vi knepent 27-26, mens vi gikk på et ettmålstap, 30-29 i bortekampen. Vinner av kvartfinalen er best av to kamper. Sammenlagt ble stillingen 56-56, men Byåsen gikk altså totalt seirende ut av kvartfinalene da vi var mestscorende på bortebane.

 

Oppsal har en meget god spillestall og flere at disse har spilt Landskamper med det norske flagget på brystet, dette gjelder bl.a. kantspiller Malin Aune og linjespiller Vilde Ingstad som begge var i troppen under fjorårets VM i Danmark. Vår spiller i VM troppen var Emilie Hegh Arntzen.

 

Selv om vi historisk sett har et overtak på Oppsal stiller begge lag i dag med blanke ark og friskt mot. Oppsal på sin sine er forståelig nok helt sikkert revansjesugne mens våre jenter igjen vil vise hvem som virkelig er best. Vi kan derfor høyst sannsynlig vente oss to jevne og tøffe kamper.

 

For de som ikke har anledning til å være i Oppsal Arena i dag, kan kampen ses på handballtv.com kl. 18:00.

 

Vi ønsker jentene våre lykke til!