På vei til Sola og Nøstvold – Byåsen
Foto: Robert Magnussen/Nidaros Foto

På vei til Sola og Nøstvold

I dag kl. 18:00 spilles andre kamp i årets Grundigliga. Byåsens mannskap er nå på vei vestover for å møte Sola og deres tidligere lagvenninne gjennom mange år, Tonje Nøstvold.

Sola endte i sesongen 2015/2016 på en 9. plass på tabellen. Innbyrdes oppgjør endte begge med seier til Byåsen. Hjemme i Trondheim Spektrum vant vi 34-26 etter at Silje Katrine Waade dunket inn 7 mål og fikk #EnForLaget prisen som vår beste spiller. Malin Holta ble kåret til Solas beste spiller, også hun med 7 mål.

I bortekampen i Åsenhallen var det Marit Røsberg Jacobsen som briljerte med hele 11 scoringen og ble vår beste spiller. Også denne kampen ble Solas Malin Holta beste spiller med 5 mål. Resultatet ble 31-41 favør Byåsen.

Det bemerkes at Malin Holta foran denne sesongen skrev under for franske Nantes.

Ut fra fjorårssesongen kan vi med andre ord vente oss en kamp med mange scoringer fra begge lag.

Tonje Nøstvold, som forlot Byåsen til fordel for Sola vinteren 2015, hadde en svært god kamp i seriestarten mot Vipers Kristiansand. Tonje ble mestscorende i kampen med hele 11 nettkjenninger. Hun ble også kåret til banens beste spiller. Vi skal med andre ord være svært oppmerksomme på Nøstvold som virker å være i svært godt slag.

Vi har før kampen tatt en liten prat med Tonje, som har spilte største delen av sin seniorkarriere i nettopp Byåsen Elite:

Hvordan blir det å møte igjen dine lagvenninner gjennom man år? Er det noe spesielt å møte Byåsen for din del?

«Det er alltid gøy å møte gamle kjente, spesielt Byåsen hvor jeg har spilt størstedelen av seniorkarrieren, men når kampen blåses igang er drakta gul.️»

 

 Sola havnet på 9 plass i fjor. Hvilke ambisjoner har laget for inneværende sesong? Hva med personlige ambisjoner denne sesongen?

«Vårt mål er å beholde en sikker plass og kanskje snike oss med i sluttspillet.

For min egen del ønsker jeg å gjøre mine medspillere gode, og bidra med rutine for at vi skal klare målet vårt».

 

Da ønsker vi lykke til med kampen!

«Takk for det😄»

Vi ønsker Byåsenjentene lykke til i dagens oppgjør mot Sola! Vi håper at trøndersk innsats, vilje og TÆL bringer med seg 2 nye poeng tilbake til Trondheim!

De som ikke er tilstede i Åsenhallen kan følge kampen på handballtv.com kl. 18:00!