Poengdeling mot Fana – Byåsen

Poengdeling mot Fana

Det ble poengdeling etter 24-24 mot Fana i kveldens kamp i Trondheim Spektrum. Publikum ble vitne til en tett og jevn kamp med en thrilleravslutning.

Innledningsvis fikk Andrea Austmo Pedersen en blomsteroverrekkelse for 100 spilte kamper for Byåsen Elite.

Byåsen startet med følgende lag: Andrea Austmo Pedersen, Oda Uthus, Astrid M. Holstad, Julie Bøe Jacobsen, Helena Rut Örvarsdottir / Ida Alstad, Maren N. Aardahl, Anna Bjørke Kallestad.

Jubilanten åpnet med en god redning før Maren Aardahl satte inn Byåsens første mål til 1-0. Så følger 2 flotte mål, først Astrid M. Holstad etter en flott «heng» før Anna B. Kallestad setter inn 3-3 etter en nydelig finte som får publikum i hallen til å gispe. Anna spiller godt og gjør flere gode skudd og mål.

Byåsen startet første omgang bra, med tidvis godt tempo og fart. Deretter daler tempoet noe og spillet svinger veldig. Etter 11. minutters spill tar Byåsen sin første timeout på stillingen 6-6. Lagene fortsetter å følge hverandre tett de neste minuttene, med Fana et hestehode foran, og etter 20 minutters spill leder gjestene 10-8. Tonje H. Lerstad (som har kommet inn for Andrea) gjør flere gode redninger samt at Julie viser hvorfor hun er Byåsens toppscorer hittil i sesongen.

10 minutter før pause får vi også en debutant på banen ved kantspiller Anna Huse. Anna har vært i lagoppstillingen, men har ikke kommet på banen i Eliteserien før i dag. Hun skulle gjøre en god figur utover i kampen, og også bli kantspilleren med flest mål!

Julie sørger for at Byåsen går til pause med ledelse 14-12 etter at hun setter vårt siste mål før pausen.

Maren Aardahl gjør som i første omgang og setter vårt første mål også i 2. omgang til 15-12. 6 minutter ut i omgangen gjør debutant Huse sin første scoring idet hun limer ballen opp i krysset fra kant. Minuttet etter setter hun sin andre på kontring etter en redning fra Lerstad i mål. Tonje står gnistrende de første 10 minuttene og slipper kun 3 baller i nettet.

Videre utover i omgangen varierer spillet mye, men jentene viser frem store og gode enkeltprestasjoner.

Kveldens siste 15 minutter er langt fra gode fra Byåsen. Vi går fra en fem måls ledelse midtveis i omgangen til en ett måls ledelse 4 minutter før full tid. Sluttminuttene fremstår som særdeles spennende, thrilleraktig, hvor lagene følger hverandre som skygger, med Byåsen ett hestehode foran. Kampen ender til slutt 24-24 og poengdeling.

Anna Bjørke Kallestad gjør en god kamp med flere gode skudd. Hun blir vår toppscorer med totalt 6 spillemål. Julie scorer også totalt 6 mål, men dette inkl. et straffekast.

Banens beste spiller blir Tonje H. Lerstad som tidvis står som en levende vegg.

Etter kveldens kamp ligger Byåsen på 9. plass på tabellen med 2 poeng etter fire kamper.

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 3, Anna Bjørke Kallestad 6, Anna Huse 3, Ida Alstad 1, Astrid M. Holstad 1, Oda Uthus 1, Ida Marie Hernes 1, Marie Kristine Rokkones Hansen 2, Julie Bøe Jacobsen 6

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)