Poengjakten fortsetter! – Byåsen
Maren Nyland Aardahl FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Poengjakten fortsetter!

I dag setter jentene kursen mot Oslo og Oppsal i jakten på 2 nye poeng. Det er et hevnlystent Byåsen som har lyst til å hevne tapet på hjemmebane i sesongåpningen.

Forrige kamp mellom lagende endte med seier 26-29 til Oppsal hjemme i Trondheim Spektrum. I sesongåpningen spilte Maren N. Aardahl en meget god kamp og ble vår toppscorer med 6 mål. Hun ble også kåret til Byåsens beste spiller.

 

Hvis vi ser på forrige sesong endte det med en seier til hvert av lagene. Borte i Oppsal Arena vant Oppsal knepent 26-25 mens Byåsen gikk seirende ut av hjemmeoppgjøret med 29-25.

 

Statistisk sett kan vi dermed vente oss et jevnt og spennende oppgjør i Oppsal Arena i kveld. Foran kveldens kamp ligger Byåsen på 6. plass på tabellen med 12 poeng mens Oppsal ligger på 10. plass med 7 poeng.

 

Byåsen har ikke gått på et tap i serien siden oktober 2017 og har med dette 5 strake seire. Oppsal på sin side vant sin siste kamp mot Glassverket.

 

Byåsen er inne i et svært tett kampprogram både med i den hjemlige serien og gruppespill i Europa. I kveld er det altså den hjemlige Eliteserien mens jentene førstkommende søndag skal møte tyrkiske Kastamanu Belediyesi GSK til gruppespill i EHF Cup.

 

Vi har tatt en prat med kantspiller Maja Magnussen før kveldens kamp:

 

I de 3 siste kampene mot Oppsal har Oppsal 2 seire, mens Byåsen har 1. Hva blir viktig for Byåsen for å sikre seg 2 nye poeng og dermed fortsette den gode trenden i serien?

Det er viktig at vi er trofaste til spillet vårt. Det vil si at vi må gjøre det vi har blitt enige om både i forsvar og angrep. I forsvar må vi kommunisere og gå skikkelig i duellene. I angrep må vi bruke bredden i laget, være tålmodige og spille oss til gode sjanser. Også må vi selvfølgelig kjøre på det vi er best på, nemlig fart.

 

Dere er nå inne i et tettpakket kampprogram med både seriespill og gruppespill i EuropaCup. Hva gjør et så tett program med dere spillere?

– Vi blir jo slitne, det er veldig mye reising og trening. I slike perioder er det viktig at vi spiser og sover nok, samler opp energi når vi kan. I tillegg har vi fysioterapeuter og trenere som hjelper oss å justere treningsmengde slik at totalbelastningen ikke blir for mye. Men selv om at det er litt slitsomt er det også veldig gøy på tur.

 

Da krysser vi fingrene for 2 nye poeng og ønsker dere lykke til mot Oppsal!

– Takk for det!

 

De som ikke har anledning til å være tilstede i Oppsal Arena i kveld kan se oppgjøret på handballtv.com. via denne linken: http://handballtv.com/?match=61839

Kampstart kl. 18:00.

 

Vi ønsker jentene våre lykke til!

 

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)