Sammenlagtseier for Byåsen i Europacup – Byåsen

Sammenlagtseier for Byåsen i Europacup

Søndagens kamp i returoppgjøret i Europacup endte med et knepent tap for Byåsenjentene. Med den sterke seieren på hjemmebane helga før hadde dette lite å si for det endelige resultatet, og Byåsenjentene går videre til kvartfinalen med resultatet 61-49 favør Byåsen.

Det ble en jevn kamp søndag kveld på bortebane, og Byåsen og Radnicki fulgte hverandre tett hele veien. Byåsen lå noen få mål foran under første omgang, men lagene gikk til pause på stillingen 13-13.

I andre omgang skulle Radnicki lede an, og kom seg 2 mål foran etter 10 minutter spilt. Byåsen og Radnicki kjempet videre jevnt og 10 minutter før pause var stillingen 19-18 favør serberne. De skulle tilslutt vise seg å bli litt for sterke for Byåsenjentene denne gang, og resultatet ble tilslutt 25-22 favør Radnicki.

«Fantastisk med videre avansement til kvartfinalen. Vi nådde ikke helt opp på det samme nivået som sist søndag, men sluttstillingen var det største forspranget Radnicki hadde, og den samlede seieren var aldri truet. For en gangs skyld sto vi bedre i forsvar enn i angrep. Det gleder vi oss over, for vi vet vi kan mye bedre i angrepet.» – Claus Mogensen

Maren Gundersen ble Byåsens toppscorer med 5 mål. Resterende målscorere var Ida Hernes (4), Emilie Hegh Arntzen (3), Kristin Venn (3), Vera Bekken (2), Maria Hjertner (2), Marit Jacobsen, (2) og Maren Aardahl (1).

Nå ser vi frem til tirsdagens trekning av motstander i kvartfinalen.