Scoringsorgie og keepershow ga storseier! – Byåsen

Scoringsorgie og keepershow ga storseier!

I det som skulle utvikle seg til å bli en scoringsorgie og et keepershow av Tonje Lerstad, gikk Byåsen seirende ut av kveldens kamp mot Glassverket med hele 34-15.

Innledningsvis i kampen fulgte Glassverket rimelig greit med på notene, men lå stort sett 3-4 mål bak Byåsen.

Da 10 minutter var spilt ledet Byåsen 8-5 og Glassverket tok sin første time-out. Byåsen fortsatte sakte men sikkert og øke ledelsen, og etter 21 minutter hadde Byåsen puttet dobbelt så mange mål som Glassverket og ledet 14-7. Så fulgte en periode hvor gjestene knappet inn på ledelsen og på stillingen 14-10, 5 minutter før pause, valgte Byåsen å ta en time-out.

Vi beholdt vår ledelse og kunne gå til pause med en fem måls ledelse, 17-12.

I pausen kunne Byåsentrener Roger Kvannli fortelle at han kun var sånn rimelig fornøyd med omgangen. Det måtte jobbes tøffere og tettere i forsvar og det måtte bli større fart og presisjon fremover.

Byåsenlaget som entret banen i 2 omgang skulle vise seg å lytte til Kvannlis ord. Vi ble vitne til et meget godt forsvarsspill, fart fremover og et målvaktsspill av meget høy klasse!

Etter at det var spilt 4 minutter av omgangen hadde vi en betryggende 8 måls ledelse. 3 minutter senere ledet vi med hele 10 mål.

15 minutter ut i omgangen ledet vi 26-13 og Glassverket hadde kun klart å score 1 gang. Forsvaret sto som en mur og vår glitrende målvakt Lerstad plukket det som kom.

10 minutter før full tid stod det 29-13 på måltavla og vi ble introdusert for en debutant i Trondheim Spektrum. Kristin Loraas Eiriksson fikk sin debut i Eliteserien og det gikk ikke mer enn 1 minutt før hun hadde tegnet seg i målprotokollen til 31-14. Og minuttet etter ble vi vitne til en nydelig og fantastisk underarm signert Moa Högdahl, 32-14.

Teodora Tomac setter inn kampens siste mål i sluttsekundene og det står 34-15, favør Byåsen.

2 omgang var en oppvisning i god håndball fra Byåsen, gnistrende forsvarsspill, godt og presist fremover på banen og ett målvaktsspill det luktet svidd av! Målvakt Tonje Lerstad lot seg kun overliste 3 ganger på 30 minutter! Dette må sies å være av meget høy klasse! Selv sier «superTonje» beskjedent når vi gratulerer henne med en fantastisk og gnistrende kamp: «Tusen takk!️ Det var veldig godt forsvarsspill, så da blir det enkelt å stå bak! Vi står tett sammen hele veien og gjør det vanskelig for dem å score»!

Tonje Lerstad ble da svært fortjent kåret til Byåsens beste spiller!

Våre målscorere: Maren Aardahl (2), Hanna Yttereng (2), Kristin Venn (4), Moa Högdahl (4), Teodora Tomac (5), Silje Waade (4), Oda Uthus (1), Helena Rut Örvarsdottir, (1), Marit Røsberg Jacobsen (6), Ida Hernes (4), Kristin Loraas Eiriksson (1).

Vi gratulerer jentene med en fantastisk deilig seier!