Seiersrekken fortsetter! – Byåsen
Foto Robert Magnussen

Seiersrekken fortsetter!

Byåsenjentene fortsatte den imponerende seiersrekken i Trondheim Spektrum i går kveld med seier 31-23 over HK Halden. Haldenserne ble sendt hjem igjen med uforrettet sak. 1463 tilskuere fikk se at Byåsenskuta holder stø kurs mot medalje i årets serie. Vi tok med dette vår niende seier på ti kamper. Hittil har ingen lag slått oss på hjemmebane denne sesongen!

Kampen startet litt trått for jentene. Etter ca. 10 minutters spill så Byåsentrener Claus Mogensen det nødvendig å ta en timeout. Resultatet var da 2-5, favør Halden. Laget som kom på banen etter timeouten viste en helt annen glød. Forsvaret ble tettet samt at vi fikk se gode kontraløp og ankomster.

Etter ca. 13 minutters spill hadde Byåsen snudd kampen, og gikk for første gang opp i ledelse med sifrene 6-5. Derfra og inn til pause var Byåsen i ledelse hele tiden. Til pause sto det 14-12, mye takket være storspill av målvakt Andrea Austmo Pedersen. Maria Hjertner, som kom inn etter timeouten, viste også spill av høy klasse. I tillegg til gode skudd viste hun også svært godt forsvarsspill.

Andre omgang starter, på samme måte som første omgang, litt trått. Etter 6 minutters spill har Halden utlignet til 16-16, til tross for at Andrea fortsetter storspillet mellom stengene. Så skjedde det noe, jentene våknet for alvor. Herfra og inn scorer Halden 7 mål mens Byåsen setter hele 15 baller i mål. Blant annet kommer Maren Nyland Aardahl inn og putter 2 flotte mål. I tillegg viser igjen Marit Røsberg Jacobsen hvorfor hun er vår toppscorer denne sesongen. Med flotte kontringer og presise kantskudd blir hun igjen vår toppscorer med 6 nettkjenninger. I GRUNDIGligaen er det kun 3 spillere som har flere spillemål enn Marit!

Dette var en meget god lagseier, hvor igjen så og si hele laget tegnet seg på scoringslista. I tillegg tok alle virkelig tak og løftet forsvarsspillet videre.

«EnForLaget» prisen som banens beste spiller gikk til keeper Andrea Austmo Pedersen. Hun har hatt en meget god sesong for Byåsen etter at Ingrid Ødegaard valgte å legge opp. Prestasjonene har ligget på et meget høyt nivå kamp etter kamp. Andrea har da også vært på flere samlinger med Langslaget det siste året. Fortsetter hun dette storspillet vil hun være svært vanskelig å se bort fra i den videre Landslagsprosessen.

Våre målscorere: Maren Nyland Aardahl 2, Emilie Hegh Arntzen 4, Kristin Venn 3, Maren Gundersen 3, Teodora Tomac 1, Silje Katrine Waade 3, Marie Henriksen 4, Jenny Grøtan 1, Marit Røsberg Jacobsen 6, Maria Hjertner 4.