Sesongens første tap på hjemmebane mot Sola – Byåsen

Sesongens første tap på hjemmebane mot Sola

Nytt oppgjør i Rema 1000-ligaen i Kolstad Arena. I en tidvis spennende håndballkamp mellom Byåsen og Sola ble vi vitne til sesongens første tap hjemme. Byåsen, som tidligere hadde vært ubeseiret på hjemmebane med tre imponerende seire, møtte et sterkt motivert Sola-lag som var fast bestemt på å bryte hjemmelagets seiersrekke.

Trener Kari Aalvik Grimsbø hadde klare strategier før kampen og visste at å stoppe Solas kontringer ville være avgjørende. Byåsen viste tidlig at de hadde forberedt seg, og klarte å hindre noen av Solas farlige kontringspasninger. Dessverre slet de med å få innspillene til linjespillerne til å fungere og hadde utfordringer med forsvarsarbeidet, noe som tillot Sola å score enkle mål.

Selv om målvaktene til Byåsen gjorde en god jobb med noen svært viktige redninger, slet laget i angrep med tekniske feil, mye takket være Solas sterke forsvar. Halvveis i første omgang lå Byåsen bak med stillingen 4-9.

Byåsen fortsatte å spille mye i midten av angrepene og kunne ha utnyttet vingene bedre. Sola scoret mesteparten av målene sine i returfasen, noe som indikerte at Byåsen måtte etablere seg bedre der.
Mot slutten av første omgang begynte Byåsen å score flere mål, men de slapp dessverre inn nesten like mange.

Til pause var stillingen 13-17.

Andre omgang begynte på lignende vis som første, Byåsen scoret mål, men Sola var lynraske tilbake og scoret i mot. Etter den første tredjedelen av andre omgang begynte Byåsen å utnytte sjansene sine bedre, og de reduserte Sola sin ledelse til bare 3 mål med stillingen 20-23.

Like etter det tok Sola sin trener, Steffen Stegavik, en timeout, og laget rykket deretter fra. På bare noen få minutter økte de ledelsen til fem mål. Sola viste seg sterke i forsvar, og de klarte å skape brudd i Byåsens angrep, selv når de var i undertall.

Solas målvakt, Rikke Marie Granlund, hadde imponerende 43 i redningsprosent, noe som også var en avgjørende faktor for Byåsens første tap på hjemmebane denne sesongen.

Sola viste seg som et sterkt og solid lag, og vi greide dessverre ikke å henge med.

Kampen endte med et sluttresultat på 28-33.

BB Byåsen: Kjerstin Boge Solås

Toppscorer Byåsen: Mathilde Arnstad (5)

BB Sola: Live Rushfeldt Deila

Toppscorer Sola: Kristiane Knutsen, Malin Holta, Live Rushfeldt Deila (6)