Silje tar 3 nye år i Byåsen! – Byåsen

Silje tar 3 nye år i Byåsen!

Det har den siste tiden vært stor aktivitet rundt Silje Katrine Waade. Flere lag i GRUNDIGligaen har vist stor interesse for henne og det har kommet konkrete kontraktsforslag, blant annet fra Oppsal og Glassverket. Vi kan nå fortelle at Silje har valgt å skrive under på en langsiktig 3 års kontrakt med Byåsen. En totalvurdering av den nåværende og fremtidige situasjon gjør at hun valgte Byåsen fremfor en overgang til andre klubber.

Foto PK Foto

Foto PK Foto

Byåsens daglige leder, Jørgen Nygård Pedersen, er svært glad for at Silje velger å fortsette i klubben. I en uttalelse sier han at – “Hun har hatt en bra utvikling, og er en viktig spiller for det Byåsenlaget vi ønsker å skape. Dette vil skape en tro på hele prosjektet blant de andre spillerne i troppen. Og jeg er veldig glad for at vi klarer å ha en tilbud som er så bra at pengene ikke er avgjørende”.

 

Påtroppende trener, Arne Høgdahl, er også veldig tilfreds med at Silje velger å bli i klubben. Han mener at Waades underskrift er en større fangst enn da Vipers nylig sikret seg Linn Jørum Sulland. Han er veldig tydelig på at dersom han fikk velge ville han uansett valgt Silje fremfor Sulland (som spiller på samme plass). Han mener også at Silje har alt som skal til for å bli virkelig god og at en A-Landslagsplass helt klart er innen rekkevidde, og at Silje, i alle fall forsvarsmessig, er bedre enn både Sulland, Nora Mørk og Amanda Kurtovic som i dag spiller på Landslaget.

 

Silje sier i en kommentar at det er en totalvurdering av situasjonen som gjør at hun velger å bli i Byåsen. “Jeg vil spille på et lag som vil det samme som meg – opp og frem. Dersom vi klarer å holde på det laget vi har nå, vil nivået på trening være høyere enn noe annet sted i Norge. At jeg våger å binde meg i 3 år håper jeg skaper trygghet til at flere kan gjøre det samme”.

 

Fakta om Silje:

Silje Katrine Waade er født på Stjørdal 20.03.1994.

 

Hun begynte med håndball i Stjørdals Blink 12 år gammel. Tidligere har hun også drevet med friidrett, særlig femkamp, men også turn.

 

Silje ble hentet opp i Byåsen Håndball Elite i 2010, kun 16 år gammel.

 

Tross sin unge alder har hun allerede en bemerkelsesverdig lang Landslagskarriere bak seg. Hun har spilt på mange aldersbestemte Landslag, både pike-/ ungdoms og Juniorlandslaget. Hun har også vært på samlinger og spilt kamper for Norge Rekrutt.

 

Debuten på Norges A-Landslag kom 05.06.2014 mot Sverige hvor hun scorte 1 mål!

 

Silje var dessverre uheldig sommeren 2014 og ødela korsbåndet. Dette gjorde at hun var ute hele sesongen 2014/2015. Fra og med sesongen 15/16 har hun vært tilbake for fullt! Comebacket etter skaden har vært så til de grader godt at Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok henne ut til Håndballjentenes/Rekruttjentenes storsamling for landslagskandidater i Skien 11.-14- februar.

 

Silje er en meget godt trent og venstrehendt hardtskytende spiller. Hun har svært god fysikk som gjør henne til en tøff forsvarsspiller. I tillegg har hun en stor fightervilje.

 

Vi er svært glade for og stolte over at Silje valgte å bli værende hos oss her i Byåsen!