Sluttspill – Byåsen møter Oppsal i kvartfinalen – Byåsen

Sluttspill – Byåsen møter Oppsal i kvartfinalen

Da er trekningene for Sluttspillet 2016 unnagjort, og Byåsen valgte å møte Oppsal som ble nr. 6 i årets Grundigliga.

 

Her er en liten oversikt og forklaring over Sluttspillprosessen 2016:

Det er de 8 første lagene på tabellen som får spille Sluttspill.

 

Kvartfinaler:

Byåsen, som ble nr. 2 i serien, velger kvartfinalemotstander blant lagene på plass 6-8. I Sluttspillet spilles to kvartfinalekamper, en bortekamp og en hjemmekamp. Vinner av kvartfinalen er best av to kamper. Laget som er høyest rangert, i dette tilfellet Byåsen, avslutter kvartfinalen på hjemmebane. Bortekampen spilles onsdag 20.04 og hjemmekampen søndag 24.04.

 

Semifinaler:

Det spilles to semifinaler – semifinale 1 og semifinale 2. Blant de 4 lagene som går til semifinalene er det laget som er høyest rangert i GRUNDIGligaen, Larvik, som velger semifinalemotstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra serien kan ikke møte hverandre. Det vil si at Byåsen ikke kan møte Larvik i semifinalen. Også semifinalene spilles som best av to kamper, bortekamp 30.04 og hjemmekamp 04.05 (reservedatoer 27.04 og 03.05).

 

Finale:

De to vinnerne at semifinalene møtes i finalen som spilles 11.05 og 14.05 (reservedato 18.05).

 

EuropaCupspill:

Dersom Byåsen går til finalen kan det være duket for Champions Leaguespill i Trondheim Spektrum til høsten! Vinneren av Sluttspillet får muligheter for å søke om å spille kvalikk til Champions League (CL). Siden Larvik, som vinner av GRUNDIGligaen, allerede er kvalifisert til CL, vil muligheten gå videre til nr. 2 (Byåsen), hvis de vinner. Man er altså ikke klar til CL kvalikk som nr. 2 etter Larvik, eller som vinner av Sluttspillet. Lagene må sende en søknad til EHF (det europeiske håndballforbundet) om å få lov til å spille kvalifisering. Her er det en del kriterier som skal oppfylles. Det er imidlertid gode muligheter for at en søknad fra Byåsen om kvalikk vil bli akseptert av EHF.

 

Siden Byåsen ble nr. 2 i serien er vi imidlertid sikret plass i en type Europa League (tidligere Cup Winners Cup og EHF Cup) til høsten. Hvorvidt lagene her må gjennom en kvalifisering eller om man går direkte inn i Cupen er fortsatt uvisst.

 

Vi ser frem til et svært spennende Sluttspill og EuropaCupspill i Trondheim Spektrum i tiden som kommer!