Sluttspill krever full konsentrasjon, den kan ikke svinge. – Byåsen

Sluttspill krever full konsentrasjon, den kan ikke svinge.

I den første av mulig tre sluttspillkamper mot Vipers var vi skikkelig på fra start. Vi gir hjemmelaget kamp til tross for at vi er litt skadeskutt da Kjerstin Boge Solås, Ida Kallhovd og Sofie Riseth er litt småskadet. Skadene medførte at flere måtte stå i posisjoner de ikke spiller i til vanlig, men dette tok jentene på strak arm.

Maria spilte en god kamp, og bidro sterkt til at Vipers la om sin formasjon til 5-1. Dette hjalp heller ikke mot et hardtkjempende Byåsen, Gjekstad tok timout etter 17 minutter på stillingen 11-10. Dette ble en utslagsgivende stopp i spillet. Da vi var i gang igjen var det ikke Vipers som ble mye bedre, men vi kom ned i en bølgedal. Konsentrasjonen ble dårligere, kvaliteten sank og feilene kom. Avslutningene på mål endte enten i treverket eller ble reddet av Lunde. Vi satte ikke en ball i nettet på 7 minutter, og slikt straffer seg mot verdens beste håndballag.

Lagene gikk til pause på stillingen 20-13.

Etter hvilen klarte vi å stabilisere oss og Vipers klarte ikke å dra ytterligere fra de første 9 minuttene.

Jentene stod i stormen og kjempet, med et kvarter igjen på tavla hadde Vipers økt ledelsen til 32–21.

Kampen ble avsluttet med 7 mot 6 som endte med noen mål til jentene i åpent mål.

Sluttsignalet gikk og det stod 37-26 på tavla.

Vi ser fremover og gleder oss til søndagens returoppgjør klokken 15.00 i Melhushallen for anledningen.

BB Byåsen: Maria Hjertner

BB Vipers: Katarina Jezic