Sofie Riseth har jobbet ekstremt med teknikk – Byåsen

Sofie Riseth har jobbet ekstremt med teknikk

Sofie Riseth har stått i et hjørne på trening dag ut og dag inn og terpet på nye og finpusset på andre teknikker. Bare å glede seg til hun nå igjen nærmer seg et comeback på håndballbanen. Her forteller Sofie litt om sin reise gjennom et langt opptrenings år som nærmer seg målstreken.

Sofie Riseth og Kristian Kjelling har begge gått gjennom samme type Operasjon. Sofie har vist en enorm treningsvilje og lyst på å komme tilbake fra dag en.

I begynnelsen av skadeperioden min så skal jeg innrømme at alt var ekstremt tungt og jeg var veldig lei meg. Men etter kort tid bestemte jeg meg for at jeg skulle komme meg tilbake på håndballbanen.

Her er Sofie på besøk på trening etter operasjon. Det har vært mye egentrening med 4-5 håndballer borti et hjørne. Her i samtale med tidligere lagvenninne Astrid Holstad.

Hele perioden har vært mest slitsomt mentalt. Det er en sjelden og alvorlig skade som helt ærlig skremte meg. Men man kan ikke gjøre så mye annet en å stå på videre noe jeg i dag er veldig glad for at jeg har gjort.

Det at jeg har vært på hver trening uten at jeg kan være med for fullt har selvfølgelig vært tøft, hvert fall når det er over så lang tid. Men det jeg følte var godt for meg var å komme seg på trening og være litt sosial med jentene, spesielt i starten var dette viktig.

Sofie har hele veien fått god støtte fra sine medspillere i Byåsen Håndball Elite. Anna Huse og Sofie har den siste måneden fått trent litt mer sammen på tekniske øvelser. Begge to er veldig opptatt av å utvikle sitt skudd repertoar.

Jeg har fått veldig god støtte av lagvenninnene mine og trener teamet. Etter at jeg kom meg gjennom de første ukene så ble det egentlig mye bedre ganske fort. Det har også vært godt å ha Ida Alstad å trene med i denne perioden hvor man i utgangspunktet trener mye alene.

Jeg bestemte meg for å bruke perioden godt og øve meg på de tingene jeg ikke var like god på før jeg ble skadet. Det jeg har fokusert på er å stå og tricke og å øve meg på forskjellige skudd varianter som jeg ikke kunne før, for å utvide skuddrepertoaret mitt.

Sofie Riseth er en spillertype som hele tiden leter etter nye måter å lure målvakter på. Dette tror vi publikum skal få stor glede av etter hvert.

Nå er jeg inne i den 11 måneden min med opptrening, og jeg føler meg bra. Jeg er med i forsvar og angrep på en side. Spill mot to mål gjenstår og ordentlig nærkontakt med de andre lagvenninnene mine.

Jeg er der jeg skal være etter så lang tid, men så er det avgjørende å huske på i sluttfasen at det er viktig å holde igjen sånn at jeg ikke blir for ivrig for fort, noe fysio Nina Stiles er flink på. Det blir spennende å se når jeg er tilbake etter jul. Jeg gleder meg hvert fall masse!