Sola gjester Byåsen og Stjørdalshallen! – Byåsen
Foto: Robert Magnussen

Sola gjester Byåsen og Stjørdalshallen!

I nyårets knallharde kampprogram er jentene nok en gang klare til dyst, denne gang når Sola med bl.a. Tonje Nøstvold står på motsatt banehalvdel, i morgen onsdag 1. februar kl. 18:30! NB: kampen spilles i Stjørdalshallen!

Det er 2 lag med store behov for poeng som i morgen braker sammen på Stjørdal. Byåsen ligger pr. i dag på en 4. plass på tabellen, men kun 2 poeng bak Glassverket på andreplass. Vi er i behov av poeng for å fortsatt holde liv i medaljekampen. Sola på sin side ligger på 8. plass og kjemper for å unngå spill om nedrykkskvalikk.

Det er et bortelag i medgang som i morgen entrer parkettet. Sola har startet nyåret med å slå Tertnes og HK Halden samt at de store deler av kampen spilte svært jevnt mot Larvik, selv om de til slutt måtte se seg slått 6 mål. Ex-Byåsenspiller Tonje Nøstvold topper også toppscorerstatistikken i Grundigligaen med hele 7,2 mål i snitt pr. kamp.

Fjorårets sesong lagene imellom

I forrige sesong vant Byåsen relativt komfortabelt begge kampene mot Sola med 34-26 hjemme mens det ble en timålsseier, 31-41, borte i Åsenhallen. Hjemme i Nidarøhallen ble Silje Katrine Waade vår beste spiller og toppscorer med totalt 7 mål mens Marie Henriksen og Marit Røsberg Jacobsen satte inn 5 spillemål hver. For gjestene var det Malin Holta som ble toppscorer og Solas beste med sine 7 scoringer. (Holta har for øvrig gått til fransk håndball foran denne sesongen).

Borte i Åsenhallen var Marit Røsberg banens ubestridte toppscorer med hele 11 nettkjenninger og fikk prisen som banens beste. Dernest fulgte Emilie Hegh Arntzen og Kristin Venn med henholdsvis 7 og 6 scoringer. Den gangen ble også nevnte Holta Solas beste spiller.

Vi ser virkelig frem til en spennende kamp i morgen med 2 lag i «poengnød». Byåsen for å henge med i medaljekampen, Sola først og fremst for å unngå nedrykkskampen. Utgangspunktet for en håndballkamp kan ikke bli bedre enn dette!

Vi håper vi kan gjenta suksessen fra tidligere kamper i Stjørdalshallen, både med henblikk på resultater og antall publikum.

Håper vi ses i morgen, onsdag 1. februar kl. 18:30. Vær med oss å fyll hallen!