Sola måtte se seg slått av et kollektivt godt Byåsen. – Byåsen

Sola måtte se seg slått av et kollektivt godt Byåsen.

Onsdag 14.09 gjestet Sola Kolstad Arena. Det var klart for en jevn kamp hvor Sola nok hadde favorittstempelet før avkast. Kampen startet også som antatt, Steffen Stegaviks lag var hissige på revansje fra sist rundes tap mot Fredrikstad og forrige sesongs nederlag mot Byåsen.

Det så ut til at dette skulle bli en enkel kamp for gjestene da de etter 7 minutter hadde satt 4 baller bak Helle Kjellberg-Line, mens Byåsen hadde overlistet motstanderens målvakt bare en gang. Da det var spilt 14 minutter var stillingen 6-6, Byåsen spilte seg opp med krigersk forsvar, helhjerta returløp og gode målvaktsprestasjoner. Helle viste virkelig nivå og stoppet blant annet straffe fra Camilla Herrem. Hjemmelaget gikk til pause et mål under.

Etter 10 minutter av andre omgang tok Byåsen ledelsen 17-16 med Ida Syvertsen Kallhovd, både hun og Sofie Riseth hadde flere fine kantavslutninger som resulterte i 10 mål. Det er også vært å nevne at Janne Håvelsrud Eklo og Kjerstin Boge Solås hadde 12 mål til sammen.

Byåsen spilte bredt i angrep, det var gledelig å se at de satte ballen i mål fra alle posisjoner. Knivingen pågikk resten av kampen, men Byåsen var det sterkeste laget og tok hjem seieren 28-25. Byåsens beste spiller ble meget fortjent Helle Kjellberg-Line.