Solid seier over Gjerpen – Byåsen

Solid seier over Gjerpen

Det var duket for et nytt oppgjør i REMA 1000-ligaen når Gjerpen tok turen til Trondheim og Kolstad Arena. Laget fra Skien rykket opp til eliten foran nåværende sesong og har til tross for at de sto med 1 av 4 mulige seiere foran gårsdagens kamp, gjort sine saker bra i REMA 1000-ligaen. Med en tøff sesongstart mot sterke motstandere som Fana, Larvik og Vipers løsnet det mot Aker for Skienslaget i forrige serierunde. Da årets nykommere i REMA 1000-ligaen slo Oslolaget 23-20.

Byåsen har så langt i sesongen vist at vi definitivt trives aller best på hjemmebane med 100% uttelling med 2/2 seire hjemme i Kolstad Arena. Noe det var gode muligheter for å forsette med foran gårsdagens kamp. Trener Kari Aalvik Grimsbø hadde foran kampen stort fokus på å få satt forsvaret og holde konseptet bakover. Men i første omgang var det offensive spillet som kom i fokus. Anført av en skarp Maria Hjertner i åpningsminuttene gikk vi fort opp i en 3-0 ledelse. Byåsenjentene holdt motstanderlaget på en behagelig avstand gjennom hele omgangen og Gjerpen kom ikke nærmere enn 3 mål. Lagene gikk til pause på 20-15

Så fikk begge lag virkelig orden på forsvarsspillet. Etter en 1.omgang med mye mål(20-15) så var 2.omgang et målfattig affære. Solid bakover med 8 innslupne mål i 2.omgang men Byåsenjentene scorer altså halvparten så mange mål som de gjorde i 1.omgang. Da Kjerstin Boge Solås stemmer til fra 10 meter med en kanon av et stegskudd som går i tverrligger og spretter ned i mål etter 46 spilte minutter til stillingen 26-20 ble undertegnede trygg på seier.

BB Byåsen:Janne Eklo

Toppscorer Båsen: Mathilde Arnstad og Kjerstin Boge Solås (5)

BB Gjerpen: Linn Andresen

Toppscorer Gjerpen: Annika Skrettingland og Ingeborg Rolseth Holt (5)