Sølv eller Bronse? – Byåsen
Foto Robert Magnussen

Sølv eller Bronse?

I morgen reiser jentene til Åsenhallen og Sola for å spille sesongens siste kamp i Grundigligaen. Og dette er ikke hvilken som helst kamp eller dag, det er i morgen det avgjøres om det blir sølv eller bronse! Etter en svært tett og spennende sesong er avgjørelsens time kommet. Og det er ingen andre enn oss selv som bestemmer utfallet!

 

Foran morgendagens kamp ligger vi på 2. plass med 34 poeng, to poeng foran Glassverket på 3. plass. Det er kun Glassverket som kan frata oss 2. plassen og dermed årets sølvmedalje. Dersom Byåsen vinner eller spiller uavgjort mot Sola tar vi med oss sølvmedaljene tilbake til Trondheim. Dersom vi taper og Glassverket slår Skrim Kongsberg tar Glassverket sølv på innbyrdes oppgjør.

 

Sola på sin side ligger foran kampen på en foreløpig 9. plass med 12 poeng. De kjemper om en Sluttspillplass (de 8 første lagene). Dersom Sola skulle vinne eller spille uavgjort er de dermed sikret plass i årets Sluttspill. Det er med andre ord mye som står på spill i Åsenhallen i morgen kveld. Det er med andre ord duket for en skikkelig fight i morgen!

 

Byåsen vant forrige oppgjør mot Sola med 34-26. Selv om historien er til vår fordel er det med stor respekt vi bretter opp armene og går ut i krigen i morgen. På motsatt banehalvdel står blant annet årets toppscorer i Grundigligaen, Malin Holta, med totalt 159 mål, noe som gir et snitt på hele 7,6 mål pr. kamp. Holta har altså flere fulltreffere enn selveste Nora Mørk. En annen storhet som vil gjøre alt for å kapre poengene er tidligere Byåsenspiller gjennom mange år, Tonje Nøstvold. Nøstvold avsluttet sitt engasjement i Byåsen i 2014 da hun ble gravid. Hun fikk sitt første barn våren 2015 og høsten 2015 skrev hun under for Sola, og debuterte igjen i eliteserie i januar i år.

 

Tonje har en eventyrlig karriere å vise til – hun har vært med Norges A-Landslag i totalt 10 mesterskap, spilt hele 183 offisielle A-Landskamper og scoret hele 408 mål. Dette er blant spillerne som kan skape problemer for oss i jakten på sølvet. Vi har tatt en prat med Tonje foran morgendagens kamp:

 

– Nå er ditt første år i Soladrakta etter comebacket snart over. Hvordan vil du oppsummere comebacåret og den første tiden med lillegutt? – “Da jeg startet igjen etter jul var det tungt, men utrolig kjekt. Det har gått litt opp og ned resultatmessig både for meg og laget, men vi har nådd målet med å holde oss, så alt annet er nå en bonus”. På hjemmebane er det virkelig en ny sjef i hus. Fredrik er nå 11 måneder og har akkurat tatt sine første skritt så det er travle dager”.

 

Byåsen mangler 1 poeng for å få sølvmedalje og Sola mangler 1 poeng for å nå Sluttspill. Hvordan kamp tror du vi kan vente oss? Blir dette en spesiell kamp med ekstra nerver og tenning? – “Som sagt har vi nådd målene våre for sesongen, og alt som skjer nå er en bonus. Ett sluttspill hadde vært en virkelig stor bonus for oss, så det kommer nok til å bli en ordentlig fight i Åsenhallen i morgen”.

 

– Du har en rekke sølvmedaljer fra Eliteserien fra dine år i Byåsentrøya. Ut fra din erfaring, hva kan de unge fremadstormende Byåsenjentene vente seg dersom det skulle bli 2. plass på Byåsen i år? Noen spesielle erfaringer du vil dele? – “Tren godt, vær tålmodig, og med trening og kamper kommer erfaring som kan gi enda edlere medaljer.

 

– Vi ser deg forhåpentligvis i gult også kommende år…?“Jeg har skrevet kontrakt for neste sesong også, så sannsynligheten er stor for at jeg kommer en tur til Trøndelag igjen for å spille kamp”.

 

– Noe spesielt du vil meddele din tidligere klubb og supporterne?“Velkommen til Sola og Stavanger, verdens beste by. Så håper jeg at Super8’ern består også neste sesong. Fantastisk engasjert gjeng som skaper god stemning i hallen.

 

Siden dette er en kamp av særdeles betydning anbefaler i alle Byåsentilhengere og supportere å få med seg denne kampen. Byåsen kjører “SupporterPub” på Three Lions i Trondheim sentrum. Her kan du være med å feire medalje sammen med andre supportere og kose deg i hyggelig selskap. Kampen kan også ses på handballtv.com. Kampstart kl. 18:00!