SØLVJENTENE!!! – Byåsen

SØLVJENTENE!!!

Onsdag kveld vant jentene hele 31-41 over Sola HK og tok med dette sølvmedaljene hjem til Trondheim!!

Av sesongens 22. seriekamper har jentene er flott statistikk: 17 seire, 2 uavgjorte og kun 3 tap. Vi er utrolig stolte over hva de fantastiske jentene og apparatet vårt har prestert denne sesongen!

Lagene fulgte hverandre tett i store deler av 1. omgang. I kampens første 20 minutter byttet lagene på å holde seg ett til to mål foran motstanderen. Etter ca 20 minutters spill tok Byåsen timeout på stillingen 13-13. Formasjonen ble endret til den offensive 4-2 som også ble brukt i deler av forrige kamp mot Rælingen. Dette ga umiddelbar effekt. Byåsenjentene klarte med denne formasjonen å stresse Sola. Etter ca 27 minutters spill var Byåsen oppe i en 4-målsledelse. Omgangen sett under ett viste svært effektive Byåsenankomster- og kontra. Forsvarsmessig var ikke jentene helt på topp. Marit Røsberg Jacobsen og Emilie Hegh Arntzen viste begge svært godt spill de første 30. minuttene. Byåsen gikk til pause med en tremålsledelse, 16-19.

Byåsen var svært tidlig oppe fra garderroben etter pausepraten. Etter ca. 10 minutters spill sa jentene takk for følget. Derfra og inn hadde jentene hele tiden full kontroll på kampen. Marit Røsberg Jacobsen og Emilie Hegh Arntzen fortsatte begge sitt storspill med Landslagssjef Thorir Hergeirsson tilstede på tribunen. Som i første omgang var heller ikke jentene i andre omgang helt på hugget forsvarsmessig, mens fremover stemte så og si alt. Kontringene og ankomstene satt, det samme gjorde distanseskuddene. Marit ble kåret til banens beste spiller og ble vår toppscorer med hele 11 fulltreffere. Emilie satte også hele 7 baller bak Solas keeper.

Landslagssjefen fulgte trolig svært nøye med både vår egen Emilie og Solas Malin Holta med tanke på OL-troppen i sommer. Etter Marits fantastiske opptreden i kampen vil det ikke forundre mange om hennes navn er med i vurderingen i tiden frem til OL-troppen skal tas ut i juni.

Vi ba om en uttalelse fra Marit rett etter kampen. Etter en flott og feiende kamp og sesong uttalte hun at: –“Helt ubeskrivelig deilig å ta sølv. Alle hadde så sinnsykt lyst å ta det hjem idag, så artig at vi lykkes. Utrolig stolt over laget. Vi har hatt en god sesong og artig at serien avsluttes på denne måten. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen!!”

En jublende glad Byåsentrener er mektig imponert over at sølvmedaljen i årets serie endelig er i boks, men han har samtidllig lyst på edlere metall før han avslutter sin trenerkarrierre her i Byåsen: – “Det er fantastisk at stå med sølvet, og jeg er stolt over vore præstation. Jeg er meget imponeret over den modenhed, et så ungt mandskab har vist igennem sæsonen. Vi har mistet spillere af forskellige årsager gennem sæsonen, men hver gang er nye trådt frem, og det glæder mig at hele truppen har kunnet bidrage. Det er dog ikke slut endnu. Vi vil spille et godt slutspil, og tage medalje der også. Jeg vil vældig gerne have en sidste chance for at tage Larvik”.

Vi takker trenerteamet, jentene og støtteapparatet for en flott sesong og gratulerer så mye med en fantastisk sølvmedalje! Vi er mektig stolte av dere alle! Nå satser vi på et minst like godt Sluttspill!