Spennende start på åttendelsfinalen i Junior-NM. – Byåsen

Spennende start på åttendelsfinalen i Junior-NM.

Munkvollhallen var i går kveld arena for åttendelsfinalen for juniorene. Som nevnt tidligere kom Konnerud fra Drammen på besøk. Byåsen startet litt nølende og lagene fulgte hverandre i starten av kampen. Da kvarteret var spilt ledet de med bare 1 mål, 11-10. Så begynte Byåsen å jobbe sammen i forsvar, keeper Oda Eggen Øian plukket ballene og angrepet fungerte virkelig for Lone Sandvik og Sandra Tran. I løpet av de neste 12 minuttene festet hjemmelaget grepet om kampen, bortelaget satte 1 mål mens jentene i rødt satte 10, Byåsen ledet dermed 21-11.

Moro å se at målene kom fra alle posisjoner på banen, men det var nok kantene som utmerket seg mest denne kvelden. Lone Sandvik og Helena Bekken fikk begge inn 6 mål hver, Helena ble kåret til Byåsen sin beste spiller. Lagene gikk til pause på stillingen 23-13.

Andre omgang fortsatte som første sluttet, et solid hjemmelag med Mari Cheetham i spissen, hamret inn mål. Konnerud hadde en del fine distanseskudd og gode keeperprestasjoner, de gav seg ikke og kjempet tappert.

Da vi hadde ca. et kvarter igjen på klokken ledet Byåsen komfortabelt med 12 mål. De yngste i stallen kom da på banen og fikk avslutte kampen i fin stil, ser bra ut for rekruteringen fremover. Kampen endte 42-26.

Det må også nevnes at Byåsen nå er det eneste gjenværende laget nord for Dovre i NM-junior. Vi kan bare gratulere med videre avansement, og drømmen om FINAL8 lever fortsatt. Trekningen av kvartfinalene finner sted på fredag klokken 16.00. Lykke til!