SPILLERPROFIL: Moa Högdahl – Byåsen
Foto: Nidaros Foto/Robert Magnussen

SPILLERPROFIL: Moa Högdahl

Neste ut i årets spillerpresentasjon er Moa Högdahl. Hun er et stort talent og er spådd en stor fremtid i håndball-Norge.

FAKTA om Moa:

Født: 14.03.1996

Tidligere klubber: Strindheim

Draktnummer Byåsen: 6

Posisjon på banen: Bakspiller, høyre

Høyde: 179

Moa ble hentet fra moderklubben Strindheim til Byåsen Elite i 2014.

Hun ble for alvor «landskjendis» etter at hun i en seriekamp mot Nordstrand 18.10.2015 tok sats og scoret. Hun landet dessverre forkjært og brakk ankelen tvers av. Skaden gikk som en landepest i media-Norge i dagene etter kampen. Alle de store aviser og TV kanaler omtalte den fryktelige skaden. Hun er nå spilleklar igjen og var blant annet sterkt delaktig til at det norske Juniorlandslaget tok et flott 5. plass i sommerens VM i Russland!

Hennes debut med det norske flagget på brystet ble en stor suksess. Hele 9 baller måtte den nederlandske keeperen plukke ut av nettet etter Moas herjinger. I etterkant av sin debut har hun vært «fast inventar» og en viktig brikke på Juniorlandslaget (LK96).

Sagt om Moa: «Hun har et meget godt skudd og en velutviklet spilleforståelse til tross sin unge alder. I tillegg til dette er hun venstrehendt, noe som gjør henne til et meget spennende talent i håndballen». Hun er flere ganger kåret til banens beste spiller, både for Byåsen og Juniorlandslaget! Hun har også gått til topps på «Håndballbørsen» etter serierunder i Grundigligaen som rundens spiller!

Moa er av mange innen håndballmiljøet spådd å bli «en bauta» i norsk håndball i framtiden.

Moa kommer fra en svært merittert håndballfamilie som datter av assistenttrener for Norges A-Landslag i håndball, Mia Høgdahl og Arne Högdahl, som bl.a. har trent den østerrikske storklubben Hypo og vært assistenttrener på det norske kvinnelandslaget under Marit Breivik.

Moa var svært delaktig i at Juniorlandslaget (LK96) under sommerens (2016) VM i Russland tok en flott 5. plass. I tillegg til å sette inn 22 av Norges totale mål ble hun også lagets «assistdronning» (nest sist på ballen). Så mange «assister» hadde Moa i VM at hun faktisk ble hele VMs nr. 3!

Vi er helt sikre på at en skadefri Högdahl kommer til å bidra med mye kvalitet i Byåsendrakta i årets sesong. Vi mener helt sikkert at Moa, med sitt ekte håndballblod i årene, kommer til å være med å dominere norsk klubb- og landslagshåndball i fremtiden.

«Noen raske» med Moa:

 Når begynte du å spille håndball?

«Begynte å spille håndball i en alder av 6 i Strindheim».

Hva liker du å gjøre når du ikke spiller/trener håndball?

«Liker å slappe av med god mat/godis og en bra serie».

Funfact om deg selv?

«Min store drøm som liten var å bli sumobryter».

 En typisk frokost før kamp er?

«Er egentlig veldig variert i matveien fordi jeg fort går jeg av ting, men er veldig glad i egg».

Har du noen faste ritualer før kamp?

«Ingen faste rutiner før kamp».

Lagets «klovn» er…?

«Lagets klovn er nok Maren Aardal».

Forventninger for årets sesong?

«Forventer at vi presterer på et høyt og jevnt nivå og at vi har en god utvikling gjennom sesongen».