SPILLERPROFIL: Tonje Haug Lerstad – Byåsen
Foto: Karlsen Foto/ Thomas Karlsen

SPILLERPROFIL: Tonje Haug Lerstad

Neste ut i årets spillerpresentasjon er Tonje Lerstad. Tonje er et målvaktstalent av høy klasse. Hun er blant annet kåret til Europas beste J-19 keeper så sent som i 2015!

FAKTA om Tonje:

Født: 09.10.1996

Tidligere klubber: Klæbu, Utleira

Draktnummer Byåsen: 12

Posisjon på banen: Målvakt

Høyde: 177 cm.

Tonje ble hentet til Byåsen Håndball Elite foran sesongen 2014/2015.

Hun er et stort målvakttalent. Hun har vært «fast inventar» på UngdomsLandslaget (LK96) siden debuten mot Finland den 04.10.2012.

Tonje blir ofte, både av trenerteam og journalister, trukket frem som en av de beste spillerne på U-landslaget. Under U-VM i Makedonia i juli-aug. 2014 ble hun etter endt mesterskap rangert som den 4. beste keeperen i verden, med en redningsprosent på 39,9 %.

Under Junior-EM i Spania sommeren 2015 gjorde Tonje igjen en fremragende jobb mellom stengene. Hun ble i flere kamper kåret til Norges beste spiller, tatt ut på EMs «All-Star team» og kåret til Europas beste J19-keeper!

Tonjes prestasjoner mellom stengene gjorde at hun i perioden 14-16 september i 2015 ble tatt ut til samling med A-Landslagstroppen på Olympiatoppen i Oslo!

Også i Junior-VM i Russland i sommer (2016) gjorde hun en formidabel innsats mellom stengene og gjorde sitt for Norges 5. plass. Hun oppnådde igjen hele 39,9% redninger og ble med dette igjen en av VMs beste keepere!

Tonjes «store gjennombrudd» i Byåsentrøya kom i den viktige seriekampen mot Glassverket i januar 2016! Hun var her en avgjørende brikke for at Byåsen gikk av med seieren. Hun ble også kåret til banens beste spiller! Hun leverte målvaktsspill av svært høy klasse! Aftenposten skrev bl.a. følgende etter kampen – «»En stor del av æren for seieren skal tilskrives Tonje Lerstad, som kom inn litt ut i kampen. Hun storspilte». «Genibytte». «Lerstad lot ikke den gode prestasjonen vente på seg». Etter kampen uttalte også daværende Byåsen-trener Claus Mogensen til Adresseavisen: – «Det var svært imponerende av Tonje».

Lagvenninnene i Byåsen mener at hun har en reaksjonsevne som mang en keeper bare kan drømme om.

Tonje kommer til å bli en svært viktig brikke i Byåsen og norsk håndball i tiden som kommer. Dersom hun holder seg skadefri og fortsetter denne fantastiske utviklingen kommer hun til å være en svært aktuell kandidat til å vokte buret for det norske A-Landslaget i fremtiden!

«Noen raske» med Tonje:

 Når begynte du å spille håndball?

«Begynte å spille håndball når jeg var 7».

 Hva liker du å gjøre når du ikke spiller/trener håndball?

«Når jeg ikke spiller håndball liker jeg å være med familie og venner, eller bare slappe av med en god serie».

Funfact om deg selv?

«Sovner hvor som helst og når som helst (har narkolepsi) samt en tatovering i underleppa 😉»

En typisk frokost før kamp er?

«Spiser som regel havregrøt uansett hvilken dag det er».

Har du noen faste ritualer før kamp?

«Har faktisk ingen faste ritualer før kamp».

Lagets «klovn» er…?

«Lagets klovn må være Maja Magnussen!».

 Forventninger for årets sesong?

«Har forventninger om at vi som lag skal utvikle oss sammen og ta nye steg, så ga jo medaljen mersmak også 😉».