Sterkt Byåsenlag senket Serberne – Byåsen

Sterkt Byåsenlag senket Serberne

Det ble målfest i Trondheim Spektrum da de Serbiske mestrene gjestet Trondheim på søndag og resultatet ble bedre enn man kunne drømt om!

Byåsen startet hardt ut, og kom seg tidlig i føringen. WHC Radickis spillere klarte ikke holde tempoet til de unge byåsenjentene,  og allerede etter 8 minutter måtte serberne ta timeout på stillingen 6-3 til Byåsen.  Det hjalp ikke gjestene nevneverdig, og kom seg hele 9 mål foran etter 20 minutter spill. Radnicki tok derfra i et ordentlig skippertak, og prøvde komme seg ajour, men den gang ei. Byåsen fikk igjen samlet seg og gikk til pause 19-10.

Andre omgang startet hvor første omgang sluttet, og det ble fort tydelig at spørsmålet ble HVOR mye Byåsen kom til å vinne, ikke om. Serberne virket lite samlet både i forsvar og angrep, og selv om de hadde en kort periode med mye mål, kjørte Byåsen flotte kontra, og lot Serberne aldri slippe nærmere enn de 9 målene til pause. Sluttresultatet ble svimlende 39-24 favør Byåsen, og med 15- måls ledelse har Byåsen en komfortabel buffer til returoppgjøret neste søndag.

«Fantastisk kamp av pikene i dag. Det avgjørende var at vi fikk satt godt forsvar, hvilket ga riktig gode forutsetninger for å straffe Radnicki på kontra. I de 2 fasene var vi meget fokuserte og effektive, og det ga oss et resultat vi ikke hadde turt å håpe på. Det gir oss samtidig godt med selvtillit til de kommende kampene i Eliteserien.» – Claus Mogensen.

Kåringen av Byåsens beste spiller på denne kampen var tøff, da det var flere som utmerket seg. Kristin Venn ble toppscorer med hele 8 mål, Maren Gundersen som en god nr 2 med 7. Ingrid Ødegaard sto fantastisk i mål, og endte med en redningsprosent på hele 46% etter endt kamp. Likevel gikk dagens #enforlaget-pris til kaptein Marta Tomac. Hun har denne sesongen slitt med en skulderskade, og først i de siste kampene begynt å komme godt tilbake. Marta sto fjellstøtt i forsvar, og klarte også å sette 2 av 2 kontra i nettet til Radnicki. Det lover godt for kommende kamper.

Byåsen møter allerede på onsdag  11. februar Stabæk på bortebane i GRUNDIGligaen. Kampen vises på TV2 Sumo. På lørdag reiser Byåsen til Serbia for å spille returoppgjøret i EuropaCup. Kampen spilles i Kragujevac søndag 15. februar.