Sterkt og solid av jentene! – Byåsen

Sterkt og solid av jentene!

Det var et meget sterkt og solid Byåsen som i dag satte på plass gjestene fra Fredrikstad. Bortsett fra innledningsvis på kampen var det liten tvil om hvor seieren ville ende. Da sluttsignalet gikk stod det 31-21, favør Byåsen!

Byåsens startsyver var som følger: Tonje H. Lerstad, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Ida M. Hernes, Moa Högdahl, Hanna M. Yttereng, Silje K. Waade.

Gjestene var Fredrikstad tok ledelsen etter ca. ett minutt før Marit utlignet etter en kontring etter 2 minutters spill. Etter drøye 3 minutter fikk vi kveldens første redning av vår sisteskanse, Tonje. Fire minutter var spilt da Ida gjorde en flott finte og gjennombrudd og satte sitt første mål for kvelden, 2-3. Kun minuttet etterpå fikk vi nok et gjennombrudd fra Ida, som med sin scoring utlignet til 3-3.

Etter 6 minutters spill fikk vi kveldens første scoring av Marit som førte Byåsen i ledelsen med 4-3. Denne ledelsen skulle jentene holde helt ut. Minuttet etterpå fikk vi nok en fin redning fra Tonje, som plukket ned et skudd fra kantposisjon, før Ida går på nok et gjennombrudd og setter inn 5-3 til Byåsen. 9 minutter var spilt da vi fikk vår første 7-meter som Marit satte sikkert inn til 6-4. Kun sekunder etterpå legger Ida en flott pasning ut til Kristin på kant som satte inn 7-4. I det 10. minuttet er igjen Ida Hernes aktør, når hun finner Hanna inne på strek som setter inn sitt første mål for kvelden, 8-4. På dette tidspunktet tok Fredrikstad sin første timeout.

Byåsenmaskineriet fortsatte der det slapp etter timeouten. I det ellevte minuttet putter Hanna sitt andre mål til 9-5 før vi i det tolvte minutt får 2 fantastiske redninger fra Tonje, sistnevnte var en 100% sjanse, en mot en, som Tonje redder på mesterlig vis! 13 minutter var spilt da Ida legger fint ut til Kristin på kant som får en nydelig heng og øker Byåsens ledelse til 10-5. Minuttet etterpå blir Hanna tatt på strek og dommeren blåste nok en 7-meter. Sikkerheten selv, Marit, setter denne bombesikkert ned til høyre for keeper og dermed står det 11-6 til Byåsen.

Etter 16. minutters spill går Moa opp i frosk på 9 meter, og plotter et fantastisk skudd rett i krysset, 12-7, før Hanna setter nok et mål fra strek til 13-7. Tonje viser frem en flott benparade som fører til kontring som Kristin setter sikkert i mål, 14-7 til Byåsen. Byåsen har dermed doblet ledelsen, og Fredrikstad tar nok en timeout. Det er da spilt 18 minutter.

Fredrikstads første skudd etter timeouten, et knallhardt skudd, plukkes ned med en enhåndsredning av Tonje, før Moa nok en gang dundrer ballen opp i vinkelen fra 9 meters hold, 15-7. 10 minutter før pause snapper Silje ballen og setter fart fremover. Ballen settes sikkert i nettet, og tavla viser nå 16-7. Byåsens ti måls ledelse kommer etter kveldens vakreste scoring, et mesterlig trickskudd fra Marit, 17-7. Kun minuttet etterpå gjør kantkollega Kristin nok en snapp og setter inn Byåsens 18. mål. Dette skulle bli Byåsens siste mål før pause, 8 minutter før full tid.

8 minutter før full tid fikk vi også et gledelig comeback av nysignerte Vera Bekken.
Ved pause sto det 18-11 til Byåsen. Kort oppsummert må bli at jentene sto veldig godt bakover, noe som resulterte i kontringer og fart fremover på banen.

Laget som entret banen i 2. omgang var nøyaktig det samme som startet kampen. Tonje brukte kun 1 minutt på å markere seg igjen etter en fin enhåndsredning før Moa øker ledelsen til 19-11 etter et gjennombrudd. Etter 3 minutters spill setter Marit nok en ball i nettet, og Byåsens tjuende mål. Tonje gjør nok en redning som fører til en rask kontring som Silje setter i mål til 21-12. Minuttet etterpå, nok et gjennombrudd av Ida, 22-13, før Tonje viser nok en redning.

9 minutter er spilt da Byåsen får nok en 7. meter. Marit setter med denne sitt 3. straffekast til 23-13, og igjen har vi en ti måls ledelse. Etter 11 minutter viser Tonje frem nok en enhåndsredning, kun sekunder før Ida setter sitt 5. mål for dagen, 24-13 til Byåsen.

12 minutter er spilt da Helena Örvarsdottir kommer inne på banen. Minuttet etterpå setter Kristin sitt 5. mål for dagen etter et lekkert skudd, 25-13. Fredrikstad tar da sin siste timeout. Byåsen endrer enda litt på laget, og Oda Uthus kommer inn for Kristin.

Etter 17 minutters spill fyrer Moa av fra ca. 10 meter og ballen fyker sikkert i mål til 26-14. Andrea Austmo Pedersen kommer inn for Tonje i mål kun sekunder før vi får en kontring av Silje som hun setter bak Fredrikstads keeper, 27-15.

10 minutter før full tid viser Andrea frem en nydelig redning fra kantposisjon. I omgangens 21. minutt gjør Vera Bekken sitt første mål etter comebacket, fra ca. 10 meters hold smeller hun til og ballen går knallhardt i mål til 28-18. Ca. minuttet etter får vi nok en mesterlig redning fra Andrea som går ut i spagaten og viser frem en flott benparade.

Etter 24. minutters spill går Helena på et gjennombrudd og fra ca. 9 meters hold setter hun sikkert inn Byåsens 29. mål. Kun minuttet etterpå går hun på nok et gjennombrudd, 30-19 til Byåsen. I omgangens 27. minutt setter Marit Byåsens siste mål til 31-20 etter en fin kantovergang. 2 minutter før full tid viser Andrea frem nok en glitrende benparade.

Da sluttsignalet gikk i hallen sto den 31-21 på tavla og Byåsen sikret seg 2 viktige poeng!

Rett etter kampslutt tok vi en kort prat med Vera Bekken om comebacket samt at vi spurte litt om hva hun tenkte om resten av sesongen.

Først av alt Vera, gratulerer med storseier og mål i kveldens kamp mot Fredrikstad!
– Tusen takk!

Hvordan var det å gjøre comeback for gamleklubben foran ganske fullpakkede tribuner i Spektrum? Noen spesielle følelser i sving?
– Det var sinnssykt gøy!! Var veldig nervøs i starten, men etterhvert gikk det over.

Hvordan ser du for deg resten av sesongen? Både med tanke på deg selv og laget?
– Jeg håper vi fortsetter å klatre på tabellen slik at vi får et godt utgangspunkt i sluttspillet. For min egen del håper jeg kan bidra mere og mere.
Vår toppscorer ble Marit Røsberg Jacobsen med totalt 8 mål. For sitt gnistrende spill og 5 spillermål fikk Ida Hernes #EnForLaget prisen som banens beste spiller!

Våre målscorere: Hanna M. Yttereng 3, Kristin Venn 5, Moa Högdahl 4, Silje K. Waade 3, Helena Örvarsdottir 2, Marit Røsberg Jacobsen 8, Ida Hernes 5, Vera Bekken 1.

Vi gratulerer jentene med en fremragende, sterk og solid kamp!