Storskytter forsterker troppen!  – Byåsen

Storskytter forsterker troppen! 

Storskytteren Anna Bjørke Kallestad har signert for 3 år i Byåsentroppen. Med dette får vi nok et talent og en god, høy venstrehendt skytter inne i gruppa! 

22 år gamle Anna kommer fra Eliteserieklubben Sola HK hvor hun debuterte som Eliteseriespiller sesongen 2015/2016. Hun har siden ofte blitt omtalt som «en svært talentfull venstrehendt håndballspiller».  Før hun ble hentet til Sola var hun storscorer for 1. divisjonsklubben Viking TIF. 

 

Hun har markert seg godt i landslagsmiljøet, med flere kamper og mesterskap for Juniorjentene, hvor hun flere ganger har vært blant toppscorerne. 

 

I 2017 var hun innkalt til blant annet fellessamling samt samling med Rekruttlandslaget. I den forbindelse uttalte Landslagssjef Thorir Hergeirsson at Anna er en typisk skytter med gode skudd fra distanse skudd som sin spisskompetanse. Videre at hun har utviklet seg godt i forsvar. 

 

I tillegg til å være en god skytter har Anna også bra tempo i spillet sitt. Hun har hatt fokus på godt samspill med strekspiller de siste årene. 

 

Personlig er hun ferdig med bachelorgrad i petroleumsteknikk, og vil jobbe med å få tatt en masteroppgave ved NTNU ved siden av håndballen. Som deltidsstudent er hun fornøyd med at hun får enda bedre tid til trening. Som håndballspiller er hun veldig målbevisst og bestemt. Hun har et mål om å kjempe om plassen som høyre bakspiller samtidig som hun ønsker å bli en bedre spiller samt og bidra for laget!  

 

Disse faktorene gjør at Anna blir en viktig signering for Byåsen. 

 

I dette intervjuet kan du bli litt bedre kjent med Anna og lese litt mer om hennes mål, forventninger og ambisjoner: 

 

Alder: 22 år 

 

Posisjon: Høyre back 

 

Hvor lenge har du spilt håndball? Har spilt håndball siden jeg var 10. 

 

Hvilke Ambisjoner har du? Jeg har lyst å prøve å nå så langt som mulig som håndballspiller. Har ambisjoner om landslagsspill på sikt, men da må jeg prestere stabilt over lengre tid i klubb først.  

 

Hva vet du om Byåsen? Byåsen er en klubb som har vært i toppen i eliteserien så lenge jeg kan huske. Klubben har gode verdier som har vært med å skape et godt treningsmiljø over mange år. 

Hvilke forventninger har du til Byåsen? Jeg forventer at vi skal være med å kjempe i toppen de neste sesongene også. En god treningshverdag der alt lagt opp best mulig at laget og enkeltspilleren kan nå så langt som mulig.  

 

Hvorfor sa du ja til Byåsen? Det var hele totalpakken med treningshverdagen, jentene, Olympiatoppen, det profesjonelle rundt klubben som gjorde at jeg valgte Byåsen. Virket som et passelig neste steg med nye utfordringer 🙂 

 

Hva mener du bør være Byåsen Håndball Elite sin ambisjon for sesongen 2018/2019? Ambisjonen bør være å kjempe i toppen i år også. Er mange nye spillere i troppen så kanskje topp 5 er et realistisk mål! 

 

Vi har jo et mål om å bli et Champ Leauge-lag sesongen 2020/2021. Er det noe du kunne tenkt deg å være med på? Selvfølgelig, jeg liker at klubben har store ambisjoner som vi hele tiden kan ha i bakhodet. 

 

Hva er ditt mål som håndballspiller i Byåsen Håndball Elite? Mitt mål er å ta nye steg som håndballspiller. Være med å bidra til flere gode plasseringer og europacupspill de neste sesongene. 

 

Da ønsker vi Anna hjertelig velkommen til Byåsen og ser virkelig frem til å ha deg i spillergruppa i minst 3 år!  

 

Det vil for øvrig bli opprettet en fanside av Anna på Facebook en av de nærmeste dagene, som er identisk med våre øvrige Elitespilleres fansider. Her kan du bli bedre kjent med og følge Anna fremover.  

 

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)