«SuperTonje» var dessverre ikke nok! – Byåsen

«SuperTonje» var dessverre ikke nok!

Til tross for en meget gnistrende Tonje Lerstad mellom stengene måtte Byåsen dessverre se seg slått av Vipers i kveldens kamp. Da sluttsignalet gikk sto det 16-22 på måltavla.

Byåsen startet med sin etter hvert velkjente startoppstilling: Tonje Lerstad i mål, Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Ida Hernes, Maren Aardahl, Moa Högdahl og Silje K. Waade.

Allerede etter at 30 sekunder var spilt skulle vi få dagens første av svært mange gode redninger fra «SuperTonje», før Moa førte Byåsen i ledelsen 1-0.

Deretter fulgte en periode med en del skuddbom og feil fra begge lag. Så i det 5. minutt får vi 2 raske mål av Byåsen ved Moa og Silje og Byåsen er oppe i ledelsen med 3-1. Igjen får vi en flott redning av Tonje som fører til en fin kontring som Kristin setter flott i mål til 4-1. 7 minutter er spilt når Silje setter stor fart og hamrer ballen i mål til 5-2.

9 minutter ut i omgangen gjør Tonje nok en glimrende redning på en 100% sjanse, en mot en, for et minutt senere å gjøre nok en fantastisk fotparade på et straffekast. Dette er Tonjes 6. redning på 10 minutter!

Så følger igjen en periode med dårlig uttelling fremover og etter 15 minutters spill har Vipers utlignet til 5-5. I det 15. minutt tar Marit en retur og bringer Byåsen igjen i ledelsen, 6-5.

Det skulle så gå 5 minutter før Byåsen satte sin neste scoring ved Marit, til stillingen 7-5. I denne perioden vartet Lerstad opp med flere gode redninger. Lerstad hadde på dette tidspunktet hele 9 kvalifiserte redninger, mens landslagskeeper Katrine Lunde i motsatt ende hadde 2.

Etter 22 spilte minutter spiller Silje flott inn til Hanna Yttereng på strek som setter ballen sikkert i mål til 8-6. Så følger 2 minutter med hele 3 flotte redninger av Tonje som nå er oppe i hele 13 redninger!

4. minutter før pause tar Byåsen sin første timeout på stillingen 8-7. I det 28 minutter tar gjestene fra Kristiansand ledelsen for første gang i kampen til 8-9, før Kristin utligner med et flott mål fra kant, 9-9. Da dommeren blåser av 1. omgang står det 9-10 på tavla, favør Vipers.

Kort oppsummert står målvakt Tonje Lerstad en strålende omgang samtidig som forsvaret er meget godt. Vi har også god fart fremover på banen.

2. omgang starter marerittaktig. Det skulle gå hele 12 minutter før Marit setter Byåsens første mål i omgangen, et straffekast til stillingen 10-16. Bakerst har vi Tonje Lerstad som fortsatte sitt gnistrende spill og holdt et lite liv i kampen. Først etter 18 minutters spill setter Byåsen sitt 2. mål i omgangen ved et flott gjennombrudd av Ida, 11-18. Lerstad er i denne perioden oppe i hele 16 redninger, noe som gir en redningsprosent på ca. 50%.

I det 20 minutt får vi 2 raske mål av Byåsen. Silje setter en kanon av en ball til 12-18 før Maren putter på til 13-19 fra strek.

7 minutter før full tid får vi nok et gjennombrudd fra Ida Hernes som setter inn Byåsens 14. mål, til 14-21. Minuttet etter får vi et meget flott innhopp på en 7. meter av Andrea Autsmo Pedersen, som redder på mesterlig vis.

I omgangens 25 minutt får vi nok en gnistrende redning fra Tonje, en mot en mot landslagets Kari Brattset. Dette er hennes 20. redning for dagen! Minuttet etter gjør hun det samme igjen, redder en 100% sjanse, en mot en.

4 minutter før full tid pynter Hanna på til 15-22 før Maja Magnussen på nydelig vis fra 9 meter setter Byåsens 16. og siste mål i kampen.

Våre toppscorere blir Silje K. Waade og Marit Røsberg Jacobsen med 3 mål hver.

Svært fortjent og ikke overraskende for de fremmøtte i Trondheim Spektrum går bestemannsprisen til målvakt Tonje Lerstad som sto gnistrende i fulle 60 minutter. Med hele 23 redninger på Vipers’ 45 avslutninger står hun med en redningsprosent på over 50%! Dette er av meget, meget høy klasse, for ikke å si av verdensklasse.

Våre målscorere: Maren N. Aardahl (1), Hanna M. Yttereng (2), Kristin Venn (2), Moa Högdahl (2), Silje K. Waade (3), Maja Magnussen (1), Marit Røsberg Jacobsen (3), Ida Hernes (2).