Svensk seriemester klar for Byåsen! – Byåsen

Svensk seriemester klar for Byåsen!

Vi er meget stolte av å kunne presentere Jenny Södrén som ny Byåsenspiller! Jenny kommer fra Skuru IK som nylig ble seriemester i Sverige!

 

Jenny er 24 år gammel og strekspiller. Hun startet sin håndballkarriere i Rimbo HK. Fra og med sesongen 2012/2013 til dags dato har hun spilt for den svenske storklubben Skuru IK, hvor hun også er kaptein.

 

Allerede som 17 åring debuterte hun i den svenske SHE serien (tilsvarende norsk Eliteserie). Nå i mai spiller hun sin 4 SM-finale (norsk NM) med Skuru IK. I 2018 var hun også på All Star Teamet.

 

Jenny har også en lang rekke landskamper for Sverige. Hun har spilt både ungdoms EM og VM samt at hun er med på ligalandslaget. Pr. i dag har hun spilt 4 landskamper for det svenske A-landslaget.

 

Det er med andre ord en veldig spennende spiller som når har valgt å signere for Byåsen. I forbindelse med signeringen har vi hatt en liten samtale med Jenny:

 

Først av alt Jenny, hjertelig velkommen til Byåsen Håndball Elite! – Tack så mycket.

 

For de som ikke kjenner deg, kan du gi en kort beskrivelse av deg selv? – Jag är 24 år gammal och är uppvuxen en timme utanför Stockholm. Jag har spelat handboll sen jag var 8 år gammal.

 

Hva er dine styrker som strekspiller? – Mina styrkor är att jag är bra på att läsa spelet, är stor och duktig på att fånga bollarna. Jag ser även min enorma vilja som en styrka.

 

Hvordan vil laget og publikum merke seg deg i det nye teamet? – De kommer att få se en spelare som alltid ger allt och som hela tiden kämpar för lagets bästa.

 

Byåsentrener Atle Oliver Johansen er veldig glad for signeringen av Jenny. I en kommentar uttaler han at – Jenny vil bringe pondus til laget. Hun er fysisk sterk bakover og veldig dyktig på sperresettingen sin fremover på banen, som etter litt samtrening vil falle fint inn i angrepsspillet vårt. Som kaptein i det svenske mesterlaget Skuru er hun en naturlig leder og vil bringe nye kvaliteter til et allerede spennende lag. Vi tror Jenny vil erstatte årets spiller Maren Aardahl på en veldig god måte.

 

Vi ønsker Jenny hjertelig velkommen til Trondheim og Byåsen Håndball Elite! Vi ser frem til den kommende sesongen. Men først ønsker vi Jenny lykke til i årets SM-Finale!

 

 

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)