Tap etter dramatiske sluttsekunder – Byåsen

Tap etter dramatiske sluttsekunder

Det ble dessverre tap i gårsdagens toppkamp mot Vipers etter svært dramatiske sluttsekunder. Resultatet ble til slutt 25-26.

Kampen åpnet svært godt for Byåsen. Etter 1 minutts spill ledet jentene 2-0. Først etter 5 minutter satte Vipers sitt første mål. Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen. Særlig Emilie Hegh Arntzen og Andrea Autsmo Pedersen var toneangivende for Byåsen de første 15 minuttene.

Etter ca. 20 minutters spill tok Vipers timeout på stillingen 8-6 til Byåsen. Vipers hadde da de siste 7 minuttene scoret kun ett mål. Timeouten synes å ha hatt gode effekter, for etter 25 minutters spill sto det 11-11 på måltavla. Moa Högdahl kom inn ca midtveis i omgangen og viste godt kreativt spill og gode skuddkombinasjoner.

Emilie Hegh Arntzen fastsatte pauseresultatet til 13-12 favør Byåsen. En jevnt over god omgang av Byåsen.

2.omgang startet på langt nær lik den første, og først etter ca. 15 minutters spill satte Moa Byåsens andre mål i omgangen. Vipers ledet da kampen med 3 mål.

Etter ca. 20 minutters, på stillingen 18-21 til Vipers tok Byåsentrener Arne Högdahl timeout. Formasjonen ble lagt om til at laget kjørte med 7 utespillere i angrep. Samtidig kom målvakt Tonje H. Lerstad inn i mål. Omrokkeringen viste seg å være en genistrek av Högdahl, for Byåsen spiste seg sakte men sikkert inn på ledelsen og etter 25 minutters spill var lagene ajour på stillingen 22-22. Dette var en svært god perioden for Byåsen – anført av blant andre Moa og Emilie som hamret inn mål og Tonje H. Lerstad som sto godt bakerst. I tillegg viste Kristin Venn og Marit Røsberg Jacobsen hvordan kontringsmål skal settes.

Sluttsekundene skulle bli høydramatiske i Trondheim Spektrum. Med kun 1 minutt igjen å spille dundret Emilie inn utligning og tavla viste 24-24. 30 sekunder senere satte Vipers inn ledermålet, 24-25. Med kun 10 sekunder igjen å spille kontret Marit Røsberg Jacobsen inn utligning. 2 sekunder før sluttsignalet gikk satte Jeanette Kristiansen inn Vipers vinnermål til 25-26.

Foruten en litt tung start på 2. omgang viste jentene jevnt over veldig god kamp mot Vipers. Og best av alle var Moa Högdahl som av juryen ble kåret til banens beste spiller!

Våre målscorere: Maren Nyland Aardahl 1, Emilie Hegh Arntzen 8, Kristin Venn 4, Moa Högdahl 4, Teodora Tomac 1, Silje Katrine Waade 2, Ida Alstad 1, Marit Røsberg Jacobsen 4.