Tap i seriepremieren – Byåsen

Tap i seriepremieren

Det ble dessverre tap i serieåpningen i gårsdagens kamp mot Oppsal hjemme i Trondheim Spektrum. Da dommeren blåste av kampen sto det 26-29 på måltavla.

Det var et Spektrum pyntet til fest som møtte tilskuerne i premieren i går kveld, med nyprodusert materiale i form av plakater og «roll up gardiner» som virkelig fortalte av man var kommet til et toppidrettsarrangement. Dessverre klarte ikke jentene på banen å fortsette festen.

Byåsens startoppstilling var som flg.: Andrea Austmo Pedersen, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Helena Rut Örvarsdottir, Jenny Grøtan (byttet med Teodora Tomac i angrep), Maren Nyland Aardahl, Silje K. Waade.

Sesongens første Byåsenmål kom etter at Maren Aardahl ble tatt for hardt på strek og dommeren blåste straffekast. Denne satte Marit Røsberg Jacobsen sikkert i mål. Dermed sto det 1-0 til Byåsen.

Deretter fulgte lagene hverandre tett. Etter 15 spilte minutter ledet Byåsen 6-4 etter en scoring av Helena Rut.

Etter 23 minutters spill valgte Oppsals trener å ta en timeout. På dette tidspunktet ledet Byåsen 9-8. Herfra og inn til pause var det også svært tett mellom lagene, men Byåsen klarte å gå til pause med en ettmålsledelse, 13-12.

Første omgang var preget av mye skuddbom og en del personlige feil. Omgangen bar tydelig preg av å være en serieåpning med nervøs stemning og utålmodige spillere. I forsvar viste jentene gode takter med sterkt forsvarsspill.

Hvis vi skal trekke frem enkeltspillere som stod frem må det være Maren N. Aardahl som satte inn flere mål og sto sterkt i forsvar. Andrea Austmo Pedersen i mål gjorde også mange gode redninger.

Andre omgang fortsatte med følgende spillere: Tonje Haug Lerstad, Marit, Kristin, Moa Högdahl, Silje K. Waade, Ida Hernes og Maren. Byåsen hadde avkast og gikk rett i angrep, Maren N. Aardahl river seg løs på strek og setter inn omgangens første mål til 14-12. Deretter fulgte en flott underarm fra Moa og Byåsen ledet 15-13. Det var da spilt 2 minutter av omgangen.

Deretter fulgte en 5 minutters periode som skulle snu kampbildet. Oppsal satte inn 5 mål, mens Byåsen kun maktet ett. Byåsentrener Arne Högdahl valgte å ta timeout etter syv minutters spille på stillingen 16-18 til Oppsal.

Etter omlag 13 minutters spill kom Andrea inn for Tonje i mål. Oppsal ledet på dette tidspunktet med 3 mål. Andrea fulgte opp med en del fine redninger som igjen ga kontringer og mål, og etter 18 minutters spill sørget Moa for at vi var kun ett mål bak Oppsal (21-22) etter et knallhardt distanseskudd fra 11-12 meter.

Igjen kom det en periode med personlige feil, tidlige avslutninger og utålmodig skyting, og med 5 minutter igjen å spille ledet Oppsal med 4 mål og Byåsen tok igjen timeout.

Byåsen klarte å knappe inn på stillingen til 26-28 tre minutter før kampslutt. Dette var det nærmeste jentene kom i sluttminuttene og Oppsal gikk seirende ut av eliteseriepremieren med resultatet 26-29.

Vår beste spiller ble Maren Nyland Aardahl som spilte bra i angrep og stod sterkt i forsvar. Hun satte inn totalt 6 av våre mål.

Våre øvrige målscorere:

Kristin Venn (5), Moa Högdahl (5), Silje K. Waade (2), Helena Rut Örvarsdottir (2), Marit Røsberg Jacobsen (5 inkl. straffekast), Ida Hernes (1).