Tårevåt avskjed med Marie – Byåsen

Tårevåt avskjed med Marie

Byåsen – Larvik 29-34 (18-13) Ett offensivt Byåsen ville gi Marie Henriksen en avskjedsgave. Det endte opp med en triller-avslutning hvor kampen om bronsen sto på spill.

Skrevet av Jøran Martin Johansen

Da Byåsen Håndball Elite fikk besøk av Larvik i siste seriekamp ble det tatt avskjed med en av våre spillere. Det publikum kommer til å sitte igjen med etter kampen er en tårevåt avskjed. En avskjed som gjorde vondt i hjertet. For den kom så alt for tidlig. Det var ikke det at Byåsen ikke spilte god håndball, men det er en spiller som sto for alt hva BHE ønsker å være.

Det er ei jente med TÆL som forlater etter mye skadeproblematikk. Det skulle ønskes at man kunne beholdt Marie mye lengre. For det er ei jente som lyser av spillelyst og håndball når hun er på parketten. At hun tar det tungt å måtte gi seg var ikke vanskelig å se. Og når det begynte å bli tungt for jentene, var savnet virkelig å se.

Hun ble beskrevet som en av Trøndelags største håndballtalenter, som nok så for seg en lysende karriere da hun forlenget kontrakten med BHE i desember i fjor. At hun som 23-åring skal forlate parketten er utrolig trist. Men når skadene tar overhånd og styrer hverdagen, er ikke toppidrett noe man kan jobbe med.

Selv om hun bare er 23 år, kan hun se tilbake på en utrolig fin og god karriere. Marie ble kåret til «Årets gjennombrudd» i en alder av 16 og hun avslutter nå karrieren som kaptein for en flott gjeng med jenter. Og i kveld fikk hun sin velfortjente hyllest foran over 2400 tilskuere.

Selve kampen:

Storspill av Tonje Haug Lerstad i mål og Ida Alstad i angrep, sørget for at de kunne gå av banen med en fem måls ledelse til pause. Et lag med mye tempo og offensivt forsvarsspill tok nok gjestene Larvik litt på sengen. Avslutninger klistret i kryssene og redninger i verdensklasse var noe som minnet om kampen mot Rostov-Don.

Dessverre fikk jentene det litt for tøft midtveis i andre omgang. Da fikk Larvik satt opp tempoet og BHE spillerne fikk ikke satt de største sjansene.

BHE håper å ta med seg førsteomgangen videre i sluttspillet og muligheter for å revansjere fjerdeplassen i serien.

Men er det noe som ønskes å si på en dag som det her, så er det bare en ting;

Takk Marie!