TIL FREMTIDENS HÅNDBALLJENTER – Byåsen

TIL FREMTIDENS HÅNDBALLJENTER

Til fremtidens håndballjenter

Det var ment som et kompliment. Guttejenta, som klatret i trær, drev med sport og lekte i gjørma. «Gratulerer, du har andre interesser og holdninger enn samfunnets stereotypiske jente. Nå er du en av gutta.»

Fenomenet guttejente kommer i veien for å formidle det store mangfoldet hos kvinner. Vil du løpe raskt, bli sterk eller knuse rekorder så kan du selvfølgelig gjøre det, og likevel være jente. Å være ambisiøs, å si ifra eller ta ledelsen er ikke forbeholdt noe kjønn, og dette har vi alle et ansvar for å formidle. Det finnes like mange måter å være kvinne på, som det finnes kvinner. Jeg stolt over å være kvinne, og ikke minst «en av jentene».

Vi har et lass med sterke, fryktløse og selvstendige jenter. De er sykepleiere som redder liv, og programmere som koder fremtidens løsninger. De er ingeniører, lærere, elever og idrettsutøvere. Men for å kunne inspirere fremtidens vinnere, heltinner og eventyrere, må vi gi de et mangfold av profiler de kan identifisere seg med. Norsk næringsliv og media har et stort ansvar. Hvem velger dere å dytte i ryggen? Hvilke kvaliteter velger dere å fokusere på hos utøveren, politikeren eller artisten? Hvilke rollemodeller ønsker dere å skape? Som Marian Wright Edelman en gang sa, “You can’t be what you can’t see”.

Så her benytter jeg sjansen til å si til alle håndballinteresserte jenter der ute;

Liker du dataspill? Kanskje du liker å sminke deg? Liker du å ligge i sofaen og se en god serie? Liker du å leke i skogen, spille brettspill, eller drømmer om å skrive en bok når du blir stor? Er du redd for mørket? Eller kanskje du liker å danse til du er gjennomsvett, på badet eller på scenen? Er du forelsket i noen og litt redd for å si det til dem? Er du iblant glad, iblant frustrert, noen ganger trist og noen ganger sint? Liker du å organisere eller synes du det er skummelt å snakke høyt i klassen? Kanskje du liker å fortelle folk hva de skal gjøre, eller ønsker du å finne opp noe nytt?

Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse tingene- eller kanskje ingen av de – så vil vi i Byåsen Håndball Elite si at vi heier på deg! Ikke la noen få fortelle deg hva som er guttete eller jentete, du kan faktisk både spille håndball, ha andre hobbyer og være jente på samme tid. Vi håper at du lærer deg nye finter, triks og skudd. Vi håper du øver på autografer og feiringer, at du får oppleve både å bomme og score i siste sekund. At idretten vil by på oppturer og utfordringer. Aller helst ønsker vi at du leker deg med ball, og finner glede hos lagvenninnene dine- både på trening og kamp.

På samme måte som at det ikke er én måte å være jente på, så finnes det ikke én måte å spille håndball på. Det er akkurat derfor vi trenger nettopp deg. Ikke stress, og gjør din greie! Vi venter på DEG, og hvem vet? Kanskje du er en av oss Byåsenjentene når den tid kommer.

#jentabacker ❤