Til Sluttspillsemi etter nytt drama og storspill! – Byåsen
Sluttspill Byåsen - Oppsal Foto: Robert Magnussen

Til Sluttspillsemi etter nytt drama og storspill!

Byåsen er klare for semifinale i Sluttspillet etter en ny dramatisk kamp mot Oppsal. Kampen i Trondheim Spektrum endte med seier 26-24, og sammenlagtseier etter 2 kamper! Motstander i semifinalen blir Glassverket. Vi fikk opplevde målvaktsspill i toppklasse av Tonje Haug Lerstad som var en sterk bidragsyter til plass i semifinalen!

Silje Katrine Waade åpnet ballet med 1-0 etter en suser av en scoring etter 1 minutts spill, mens Teodora Tomac et minutt satte inn 2-0 for Byåsen. I starten av kampen viste jentene frem et kontringsrush uten like, anført av Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn og etter ca 20 minutters spill ledet Byåsen 14-7. Emilie Hegh Arntzen, Teodora Tomac og Marit Røsberg Jacobsen var svært delaktig i denne foreløpige komfortable ledelsen. Dette fikk Oppsal til å ta timeout og etter timeouten la de om til en offensiv 4-2 formasjon. Samtidig byttet Byåsen målvakt og satte innpå Tonje Haug Lerstad, noe som skulle vise seg å være et svært viktig og riktig grep! Oppsals timeout fikk ikke den umiddelbare virkningen og Byåsen gikk til pause med ledelse 16-11.

Andre omgang startet med at Maren Aardahl satte inn en kanon av et skudd og økte Byåsens ledelse til 17-11. Deretter fikk vi se en parade av glitrende og gnistrende målvaktsarbeid av Tonje Haug Lerstad, som gang på gang vartet opp med klasseredninger på flere 100% sjanser fra Oppsal utover i kampen.

Etter 8 minutters spill i 2. omgang begynte Oppsal smått om senn å spise seg litt innpå ledelsen, og Byåsen valgte å ta en timeout. Oppsal hadde i denne perioden av kampen scoret to mål mer enn Byåsen. Oppsal skulle imidlertid knappe inn Byåsens ledelse ytterligere, og etter halvspilt andreomgang var ledelsen kortet inn til knepne 21-19. Vi ble møtt med et godt, agressivt og effektivt Oppsalsforsvar som gjorde at vi slet litt med å finne veien til nettmaskene. Tonje Lerstads storspill var uten tvil med på å holde oss inne i kampen i denne perioden.

Sluttminuttene skulle vise seg å bli svært spennende og dramatiske, for med kun 4 minutter igjen å spille ledet Byåsen kun med ett mål. Når klokka i hallen viste kun 2 minutter igjen utlignet Oppsal til 24-24! Da valgte trener Mogensen å ta timeout. Det var kun 1:19 igjen av ordinær spilletid. Det var uten tvil Byåsen som brukte denne timeouten best og viste hvilken teknisk begavelse som innehas av vårt trenerteam! Hva som ble sagt i timeouten er uvisst, men rett ut fra timeouten dundrer Silje Waade inn 25-24 mens Emilie Hegh Arntzen fastsetter sluttresultatet til 26-24 kun 5 sekunder før kampslutt!

Tonje Haug Lerstad ble svært fortjent kåret til banens beste spiller. Hun vartet opp med et målvaktsspill som viser hvorfor hun i fjor sommer ble kåret til Europas beste J19 keeper. Hun hadde følgende å si om gårsdagens kamp – “Vi har mye å jobbe med til neste match, men synes vi kan te med oss det etablerte forsvaret videre, det var veldig solid til tider! Så må vi unngå tekniske feil i angrep som fører til lette kontringsmuligheter for motstanderne! Ellers er det bare å nullstille hjernen og tenke neste kamp!”

Om sin egen fantastiske prestasjon i buret har hun følgende å si – “Jeg er veldig fornøyd over egen prestasjon. Har jobbet en del med nærskudd i det siste med Olav (keepertrener) så det er gøy å se at god trening over lengere tid gir resultater! Målet fremover er jo å greie å holde et slikt nivå over flere kamper, ikke bare over en omgang! Må jobbe med å øke bunnivået, for jeg er fortsatt veldig ung og urutinert, men kampen i går viser jo at jeg har det i meg!”

Våre målscorere i kampen: Maren Nyland Aardahl 2, Emilie Hegh Arntzen 6, Kristin Venn 1, Maren Gundersen 2, Teodora Tomac 6, Silje Katrine Waade 3, Marit Røsberg Jacobsen 6.

Vi gratulerer jentene med semifinaleplass i Sluttspillet!