Toumi herjet med Russland – Byåsen

Toumi herjet med Russland

I helgen var det duket for de siste kvalifiseringskampene til London OL. Byåsens Raja Toumi var i bresjen for Tunisia.

Tunisia skulle måle krefter mot Russland, Danmark og Den Dominikanske Republikk i helgens kvalifiseringsturnering til London OL. Byåsens Raja Toumi leverte sin beste landskamp noensinne mot Russland og ble turneringens toppscorer med 29 mål.

På fredag var Danmark motstander i det som ble en tøff kamp. Tunisia holdt lenge følge, men måtte se seg slått av danskene med stillingen 28 – 24 (12-13). Raja scorte 7 mål i denne kampen.

Dagen etter, på lørdag, var Russland motstander. Det ble en tøff kamp for Tunisia, men Raja Toumi herjet med russerne og scorte hele 12 mål i kampen. Russland ble for sterke og vant til slutt 33 – 20 (8-17 favør Russland til pause).

På søndag sto Den Dominikanske Republikk på motsatt banehalvdel. Tunisia leverte en grei kamp og vant fortjent 29 – 20 (17-8). Raja scorte 10 mål i kampen.

Ikke videre

Dermed ble det kun en seier på Tunisia og de går sammen med Den Dominikanske Republikk ikke videre til OL i London.

Russland (6 poeng) og Danmark (4 poeng) blir å se i OL i sommer, mens Tunisia (2 poeng) og Den Dominikanske Republikk (0 poeng) må se OL fra sidelinjen.

Fra de andre kvalfiseringsturneringene gikk Frankrike, Spania, Montenegro og Kroatia videre til OL i London.

Resten av kvalifiseringsresultatene kan du se her!

Alle OL-deltakere klare

Etter helgens kvalifiseringsturneringer er alle landene til London OL klare. I morgen, onsdag, kveld får vi vite hvem Norge møter i OL når det er trekning i London.

Seedingen til trekningen:
Nivå 1: Norge, Montenegro
Nivå 2: Spania Russland
Nivå 3: Danmark, Kroatia
Nivå 4: Frankrike, Storbritania
Nivå 5: Sverige, Brasil
Nivå 6: Angola, Sør-Korea

(Byåsen)