Tung dag på jobben – Byåsen

Tung dag på jobben

Det ble til slutt en tung dag på jobb for Byåsenjentene i gårsdagens kamp mot Larvik. Når sluttsignalet gikk sto det 24-31 på tavla, favør Larvik.

De 1374 fremmøtte tilskuerne var vitne til en tårevåt innledning på arrangementet, da styreleder Oddvar Aardahl kunne annonsere at det nå skulle utdeles den høyeste utmerkelsen noen spiller noen gang kan få i Byåsen, nemlig at en spillertrøye blir fredet! Dette gjaldt selvsagt spillertrøye nr. 15, tilhørende legendariske Marie Henriksen, som dessverre måtte gi seg i ung alder grunnet kneproblemene. Dette har kun skjedd en gang før i klubbens historie, den gang trøye nr. 2, tilhørende Trine Haltvik, ble fredet.

Dette var en svært fortjent utmerkelse. Marie var blant de fleste håndballeksperter utpekt som landets fremste håndballtalent. Også internasjonalt har hun vekket oppmerksomhet, bl.a. da Hypo-trener Morten Soubak, som trente Brasil til VM gull, etter en EuropaCup kamp i 2014 uttalte at Marie var av «Verdensklasse!».

Vi er heldigvis så heldige at vi fremdeles har Marie blant oss i Byåsens trenerteam! Vi er deg evig takknemlig Marie!

—–

Det ble en vanskelig innledning for Byåsen. Etter ca. 10 minutters spill ledet Larvik hele 2-7 før jentene klarte å knappe inn ledelsen noe, slik at Larvik valgte å ta en timeout på stillingen 5-8. Dette var en periode hvor Tonje Lerstad sto fabelaktig som vår siste skanse.

Tonje fortsatte sitt fremragende storspill utover i omgangen, noe som førte til flere kontringsmuligheter for blant andre Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn som ble benyttet godt.

Med kun 1 minutter igjen å spille hadde Byåsen utlignet ledelsen slik at måltavla viste 13-13. Larvik skulle likevel klare å sette siste spikeren, slik at pauseresultatet var 13-14, favør Larvik.

Alt i alt en god omgang av Byåsen, ledet an av Tonje H. Lerstad!

Andre omgang fortsatte i samme spor som første sluttet. Lagene fulgte hverandre svært tett og midtveis i omgangen var stillingen 20-20. Mye av æren for at Byåsen holdt stand så lenge må vi igjen tillegge målvakt Tonje Lerstad. Gang på gang tok hun frem redninger av stor klasse som igjen satte i gang kontringer og kantspillerne våre.

Fra det 14. til det 18. spillerminutt blir det mye upresist og en del utålmodig skyting og personlige feil hos Byåsen og Larvik benytter anledningen til å dra ifra, og Byåsen ser seg nødt til å ta en timeout på stillingen 20-23.

Byåsen maktet aldri å hente igjen Larviks ledelse, som heller øker forspranget. Byåsen fortsetter med upresist spill og personlige feil og 5 minutter før full tid har Larvik en fem måls ledelse.

Dommeren blåser av kampen på stillingen 24-31 til Larvik

Mye av æren for Larviks seier skal tillegges tidligere Byåsenspiller, Maria Hjertner, som som vi kjenner henne satte inn flere susere av noen skudd. Hun ender til slutt på 5 mål og blir kåret til Larviks beste spiller.

Byåsens beste spiller blir svært fortjent målvakt Tonje H. Lerstad, som gang på gang viste målvaktspill av meget høy klasse. Hun viste hvorfor Landslagstrener Thorir Hergeirsson ga henne tillitt og lot henne debutere på det norske kvinnelandslaget tidligere i sommer! Uten henne kunne resultatet fort blitt mye styggere.

Vår toppscorer ble Kristin Venn med 7 mål. Også Marit Røsberg Jacobsen satte inn totalt 7 mål, inkl. straffekast.

Våre målscorere:

Maren Aardahl (2), Kristin Venn (7), Jenny Grøtan (2), Teodora Tomac (2), Silje K. Waade (1), Marit Røsberg Jacobsen (7), Ida Hernes (3).

Etter 3 spilte kamper står vi fremdeles uten poeng, på en 9. plass på tabellen.

Allerede førstkommende søndag 24.09 skal vi jakte på våre første poeng mot Fredrikstad på bortebane. Fredrikstad har åpnet sesongen på en meget god måte, og står med full pott etter 2 kamper, bl.a med seier over Larvik.