Utklassing! – Byåsen
Foto Robert Magnussen

Utklassing!

Byåsenjentene er nå for alvor på medaljejakt. Det var tydelig i gårsdagens timålsseier og utklassing av tabellfirer Tertnes. Byåsen vant til slutt overlegent 29-19!

Kampen startet for Byåsens del med litt rusk i maskineriet. Innledningsvis ble det en del bomskudd og urytme i angrepsspillet. Forsvarsmessig var heller ikke jentene helt på topp. I tillegg ble det tidlig satt frimerke både på Emilie Hegh Arntzen og Marie Henriksen. Målvakt Andrea Austmo Pedersen fortsatte sitt storspill fra tidligere kamper og gjorde sitt til at Byåsen likevel holdt noenlunde følge.

På stillingen 4-5 til Tertnes, etter 12 minutters spill, tok Byåsentrener Claus Mogensen timeout. Dette skulle vise seg å være en genial genistrek. Presisjonen ble betydelig bedre, med god forflytning i forsvar og svært gode kontra/ankomster. De første 5 minuttene etter timeouten scorte Byåsen 4 raske og var resultattavla viste 8-5. Siden Tertnes spilte et rimelig offensivt forsvar og tidvis med 2 frimerker, ble det desto bedre plass for blant annet Silje Waade, Kristin Venn og Emilie Hegh Arntzen som fant veien til nettmaska flere ganger. Bakerst fortsatte Andrea svært godt bak en god og solid forsvarsvegg. Byåsen gikk til pause med 12-7 ledelse. De siste 18 minuttene av første omgang scorte Tertnes kun 2 mål!

Tertnes fortsetter med sitt offensive forsvar og frimerker etter pausen. Som i første omgang skaper dette rom for flere av våre andre spillere som tegner seg på scoringslisten, blant andre Ida Hernes, Maja Magnussen og Oda Uthus. Vi vinner også andre omgangen med 5 mål!

Etter kampen forteller Claus Mogensen at han i den omtalte timeouten la vekt på at jentene gjorde det godt. At de sto sterkt i forsvar og spilte seg til mange sjanser, men at de var litt for ivrige i avslutningene. Han ba jentene bruke litt lengre tid før de avsluttet, da ville målene komme.

Vår toppscorer ble Silje Waade med 5 nettkjenninger. Banens beste spiller ble igjen Andrea Austmo Pedersen som er i sitt livs form. Hun spilte for øvrig i går sin seriekamp nr. 50 for Byåsen.

Våre målscorere: Emilie Hegh Arntzen 4, Kristin Venn 4, Maren Gundersen 4, Teodora Tomac 3, Silje Waade 5, Maja Magnussen 1, Marie Henriksen 2, Oda Uthus 1, Marit Røsberg Jacobsen 1, Ida Hernes 2 og Maria Hjertner 2.

Byåsen virker for alvor til å feste grepet om medalje i årets serie! Jentene ønsker å rett en stor takk til alle 3043 fremmøtte for all hjelp og støtte!