Verdifulle poeng – Byåsen

Verdifulle poeng

Som en avslutning på Tøff med ball – Håndballuka var det lørdag duket for Byåsen – Storhamar etterfulgt av Viking – Elverum. Men før det innledet Atle Pettersen Byåsenkampen med en minikonsert til stor begeistring for tilskuerne.

Byåsen åpnet best

Byåsenjentene tok grep fra start mot Storhamar og fikk kampen inn i sitt spor. En god Terese Pedersen i mål sammen med et godt angrepsspill gjorde at Byåsen ledet 9-5 etter drøyt 15 minutter.

I siste halvdel av første omgang hadde Byåsenjentene flere tekniske feil enn til å begynne med noe som førte til at Storhamar var med i kampen.

Jentene fra Hamar hentet seg inn og fikk satt angrepsspillet sitt godt. Til pause var det uavgjort 12-12.

God start

Etter hvilen var det et helt annet Byåsenlag som kom på banen. Jentene hadde tydeligvis fått klar beskjed i garderoben for med seks kjappe mål gikk Byåsen raskt opp i en 18-12 ledelse før Storhamar skjønte hva som hadde skjedd.

Halvveis ut i 2. omgang ledet Byåsen 20 – 17 etter at Storhamar hadde fått litt mer fart på ballen.

I de neste fem minuttene gikk Byåsen opp i en fem-måls ledelse og når det gjenstod 10 minutter var stillingen 25 – 20 i favør hjemmelaget.

Mot slutten hentet Storhamar seg litt inn, men når Raja Toumi dunket inn Byåsens siste mål et minutt før slutt var det over. Byåsenjentene vant 28 – 26 etter en svært spennende kamp. Dermed tok Byåsen to svært viktige poeng og innehar fremdeles tabelltoppen.

Raja Toumi ble kåret til banens beste for Byåsen. Bestemannspris ble levert av kampsponsor SpareBank 1 SMN.

Byåsens målscorere: Marta Tomac 5, June Andenæs 5, Ida Alstad 5, Camilla Herrem 4, Raja Toumi 4, Silje Waade 2, Inga Berit Svestad 2, Jenny Grøtan 1.