Vi er i NM – FINALEN! – Byåsen
Arkivfoto av Anna Huse v / Fotolars/Lars R. Skaug

Vi er i NM – FINALEN!

Byåsen Junior Elite er klare for NM finale i J20 etter seier 27-20 over Rælingen i kveldens kamp! Vi sender de beste og varmeste gratulasjoner til de fantastiske jentene våre! Vi er utrolig stolt av dere!

Som vi tidligere antydet ble vi vitne til en jevn, spennende og tøff match i Munkvollhallen i kveld. Det var gjestene som satte semifinalens første mål. Deretter fulgte lagene hverandre som skygger gjennom hele første omgang. Utover i omgangen byttet lagene jevnlig på å holde ledelsen og ingen av lagene var mer enn 1 mål foran.

Byåsen gikk til pause med en knappest mulig ledelse, 14-13.

Den jevne og gode kampen fortsatte utover i 2. omgang. Rundt halvspilt omgang hadde Byåsen klart å komme seg et lite hestehode foran og ledet kampen 18-16. Dette var første gang i kampen at et av lagene nå mer enn 1 mål foran.

Derfra og inn viste Byåsenjentene hvem som var sterkest og Rælingen måtte gi slipp. De siste 10-15 minuttene scorte Byåsen 9 mens Rælingen kun maktet 4 mål. Sluttstillingen ble til slutt 27-20!

Julie herjet!

Igjen herjet Julie Bøe Jacobsen med sine tidligere lagvenninner. Hun styrte det meste av Byåsenspillet og satte selv inn hele 10 spillermål. Etter overgangen til Byåsen har Julie spilt totalt 3 kamper mot Rælingen, to med Byåsen Håndball Elite og en med Juniorjentene. Og som nevnt har hun bokstavelig herjet mot sitt gamle lag. Totalt på disse 3 oppgjørene har hun satt inn hele 30 mål!!

Anna gleder seg enormt!

Anna Huse, som også spiller på Byåsen Håndball Elite, gir oss følgende oppsummering av kampen sett fra spillernes side – «Det var virkelig en tøff kamp. Vi fulgte hverandre tett fra start og helt til det var igjen rundt 5 minutter. Heldigvis klarte vi å dra det lengste strået med en god periode på slutten. Jeg synes dette var en skikkelig lagseier, og at det er innsatsen og viljen som gjorde at vi dro det i land. Utrolig stolt over alle jentene. Veldig stor lettelse å være finaleklare, og vi gleder oss enormt til å dra nedover til spektrum i romjula!»

Våre målscorere: Anna Huse 2, Maria Kvannli 2, Ane Bagøien Hjulstad 5, Tuva Ulsaker Høve 4, Marie Kristine Rokkones Hansen 4, Julie Bøe Jacobsen 10.

Byåsen Junior Elite er dermed første finalist som er klar. Hvem vi skal møte blir avgjort førstkommende søndag, da Sola og Fana skal gjøre opp om den siste finalebilletten.

Finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember kl. 12:00!

Igjen sender vi de beste og største gratulasjoner til våre fantastiske jenter og gleder oss stort til finalespill i Oslo Spektrum i romjula! Vi er meget stolte av dere!

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)