Vi er ingen enkel motstander!!! – Byåsen

Vi er ingen enkel motstander!!!

Etter at Sola i kveld ble klar for finale da de slo Storhamar 26-29 så skulle motstanderen deres avgjøres. Mange hadde nok trodd at i og med den andre semifinalen bestod av Byåsen mot Vipers så var finalen klar.

Sist gang Vipers tapte en NM-kamp, var i semifinalen mot Larvik i 2017, så de hadde et meget sterkt favorittstempel. Vipers ville selvfølgelig slå Byåsen, eller ville de det…!?

Knedlikova satte semifinalens første mål for Vipers, og Solås svarer med vår første nettkjenning rett etterpå. Og slik ble store deler av første omgang, lagene fulgte hverandre som skygger, de byttet på å lede.

Mot slutten av omgangen fikk Vipers en 7 meter og vi hadde stolpeskudd, så pauseresultatet var 14-16 i favør rosatrøyene.

Vi satt med en liten følelse av at Vipers hadde mer inne, men jentene i rødt og blått kjempet tappert og viste vilje og tæl. De viste at Byåsen ikke er en kasteball, at vi er et lag som må medregnes der oppe blant de beste når alt fungerer og vi har flyt i spillet.

Dessverre så startet vi opp etter hvilen med labert spill, vi har 5 stolpeskudd, 2 tekniske feil og bare 2 mål på de første 8 minuttene.

Vår motstander derimot satte 5 mål i samme periode. Etter en timeout så ble det litt bedre, jentene klarte å redusere Vipers sin ledelse ned til tre mål, 23-26. Så tok Vipers tilbake føringen i kampen og ledet med 5 mål når det gjenstod nesten 10 min.

Da trodde nok sørlendingene at finalen var i boks, men jentene våre brettet nok en gang opp ermene og kjempet seg tilbake inn i kampen, Mathilde setter inn 7 meter med bare 4 minutter igjen av kampen.

Vi er ett mål bak, 27-28, kan dette gå allikevel!? Beklageligvis så gikk det ikke, vi var svært nær, kanskje skremmende nær, men rutinen til motstanderen ble nok for stor mot slutten. Vi taper 29-32.

Det ble ingen NM-finale denne gangen, men alt i alt må vi si oss fornøyde. Vi gav verdens beste klubblag kamp helt inn, de måtte virkelig kjempe for finaleplassen.

Skikkelig hærlig å se nivået laget innehar, vi gleder oss til fortsettelsen!

Bronselaget, FOTO: Olav Rød