Vi tar tempen på: #18 Helena Rut Örvarsdóttir – Byåsen

Vi tar tempen på: #18 Helena Rut Örvarsdóttir

Helena er neste ut i vår spillerpresentasjon.

Før hun kom til Byåsen Håndball Elite foran sesongen 17/18 har hun tidligere kun spilt for det islandske elitelaget Stjernan. I sesongen 16/17 var en storskytter med hele 112 mål på 21 kamper for Stjernan! I Byåsen har hun vist seg som en veldig sterk og en solid forsvarsspiller. Hun står tøft og takler hardt.  I tillegg har hun et godt skudd. Vi ser at Helena nå virkelig har funnet seg til rette i den røde drakta! Vi er sikre på at hun inneværende sesong kommer til å ta ytterligere steg og vil bli en enda tøffere motstander å bryne seg på! Hun spiller også på det Islandske kvinnelandslaget i håndball.

 

Navn: Helena Rut Örvarsdóttir

Alder: 24

Posisjon på banen: Venstre back

Draktnummer: 18

Tidligere klubb: Stjarnan

 

Om du skulle gi deg selv et kallenavn, hva ville det vært og hvorfor? Vet ikke om jeg vil ha det som kallenavn, men Helan er navnet som Folkeregisteret ga meg da jeg flyttet til Norge. Jeg trodde Helena var et ganske globalt og ikke et vanskelig navn, men på en eller annen måte fikk jeg navnet Helan.

 

Hvem er forbilde ditt? Min bror. Han var med i de vinter paralympiske leker nå i 2018 hvor han gikk på ski og kjørte slalåm. Han er utrolig!

 

Har du noen fritidsinteresser? Være med venner og familie. Jeg liker å reise rundt om i verden og selvsagt på magiske Island. Er også glad i å gå på fjellet som alle nordmenn og så elske jeg å gå på ski, men ikke langrenn, det er slalåm som er moro.

 

Når begynte du å spille håndball? Jeg var 13 år når jeg startet å spille håndball. Det var det året som jeg flyttet hjem til Island fra Nederland. Jeg spilte hockey, tennis og gymnastikk i Nederland, men hadde lyst til å prøve håndball fordi min beste venninne spilte håndball.

 

En funfact om deg selv? Trur jeg kanskje har litt OCD (tvangslidelse). Elsker å rydde!

Du kan følge Helena sin fanside på Facebook her!

 

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)