Videre til finalen – Byåsen

Videre til finalen

Med en fem-måls ledelse fra det første oppgjøret ble det en meget spennende kamp i Trondheim Spektrum.

Sist onsdag vant Byåsen 29 – 24 i Nadderudhallen. Med en ledelse på fem mål var semifinalene alt annet enn avgjort før kveldens returkamp.

Jevn omgang

Det åpnet meget jevnt i kveldens kamp. Etter fem spilte minutter var stillingen 3 – 3 og lagene hold lenge følge med hverandre. Etter snaut 22 minutter ledet Stabæk for første gang på stillingen 12 – 13 etter mål av Kristin Nørstebø.

Derfra og ut omgangen var Stabæk opp i ledelsen flere ganger, men til pause var det uavgjort, 17 – 17.

Sterk åpning av Stabæk

Etter hvilen var det et heltent Stabæklag som entret parketten. Tre minutter ut i omgangen hadde Stabæk gått opp i en 21 – 17 ledelse. Stabæk holdt lenge på ledelsen, men Byåsen hang seg på og når det gjensto drøye åtte minutter var stillingen 27 – 27. Derfra og ut var det meget jevnt og når det gjensto ett minutt på tavla satte Mari Molid inn vinnermålet. 30 – 29 ble sluttresultatet.

Holder på statistikken

Dermed holder Byåsen på den fantastiske statistikken. Byåsen har ikke tapt mot Bærumslaget på over ti år.

Finale

Larvik blir motstander i Sluttspillets finale. De knuste Storhamar hele 39 – 19 lørdag og nå venter to tøffe finalekamper. Den første går av stabelen i Trondheim Spektrum onsdag 25. april og returoppgjøret går i Arena Larvik lørdag 28. april.

Toppscorer for Stabæk; Stine Bredal Oftedal, 9 mål.

Byåsens målscorere: Ida Alstad 6, Tonje Nøstvold 6, June Andenæs 5, Marta Tomac 4, Mari Molid 3, Raja Toumi 3, Hanna Yttereng 2, Camilla Herrem 1.