VM så langt

Hele fem Byåsenspillere deltar i VM i Brasil og vi tar en titt på hvordan det har gått så langt.

I tillegg til Ida, Camilla, Mari og Tonje er Raja også med i VM. Raja er kaptein for det tunisiske landslaget og har over 250 kamper i landslagstrøya.Vi tar en titt på hvordan VM har vært så langt for de fem Byåsenspillerne.

Tunisia

Tunisia er å finne i gruppe C sammen med Romania, Frankrike, Brasil, Cuba og Japan. Raja og Co åpnet VM mot Romania i en kamp hvor kapteinen scoret fire mål. Romania ble desverre for sterke og Tunisia tapte til slutt knepent, 30 – 28.

Raja var så uheldig å tråkke over i kampen og måtte derfor stå over Tunisias andre kamp i mesterskapet. Frankrike sto på motsatt banehalvdel og som en av favorittene i VM ble de for sterke. Tunisia tapte 17 – 25.

I sin tredje kamp i mesterskapet var Cuba motstander for Tunisia. Raja var tilbake i aksjon og Tunisia var favoritter til å vinne kampen. De tunisiske landslagsjentene oppfylte forventningene og vant 32 – 29. Raja scoret tre mål i denne kampen.

Tunisia har igjen to kamper i gruppespillet mot henholdsvis Japan og vertsnasjon Brasil.

Norge

Norge er å finne i gruppe A sammen med Tyskland, Montenegro, Kina, Angola og Island. Håndballjentene startet VM med tap for Tyskland. 28 – 31 ble sluttresultatet etter at Norge ledet 14 – 13 til pause. Norge startet kampen bra og ledet 14 – 13 til pause. Utover andre omgang spilte Norge dårligere og dårligere i forsvar og tyskerne fikk overtaket. Tyskerne vant til slutt med tre mål, 31 – 28. Ida og Tonje scorte to mål hver i denne kampen.

Etter kampen var det mange misfornøyde spillere, deriblant Camilla Herrem.

– Jeg hater å tape. Det vil jeg ikke oppleve igjen i dette mesterskapet. Det kan vi ikke heller, sa Camilla til adressa.no.

Kantspillerne til Norge ble svært lite brukt i kampen noe som førte til reaksjoner i de tusen hjem.

– Så lenge vi vinner så driter jeg i om jeg får ballen mye eller ei. Men når det blir sånn som i dag, og vi ikke utfordrer i rommet mellom én og to, og beveger oss sidelengs i angrep og ikke ser mot mål, så blir jeg frustrert. Men jentene vet at det irriterer oss på kant, og de vet at vi terper på å bruke bredden og strekke forsvaret bedre, så det nytter ikke at jeg går i garderoben og kjefter på resten, sa Camilla til TV 2 etter kampen.

Kjørte over Kina

Neste motstander for Norge i mesterskapet var Kina. Norge var storfavoritter til å vinne denne kampen, noe de også gjorde. Innsatsviljen til de norske jentene virket å være en helt annen enn i mesterskapets første kamp. Norge holdt nullen i 10 minutter før Kina scorte og stillingen var 7 – 1.

Norge ledet 20 – 7 til pause og noen minutter etter pause vartet Camilla Herrem opp med følgende scoring.

Camilla oppsummerte kampen med ordet magisk til adressa.no.

Norge vant til slutt overlegent 43 – 16. Camilla scorte 6 mål og Ida 3.

Island

Norges tredje motstander i VM var Island. Landslagssjef Thorir Hergeirssons hjemland skulle møte veggen i Norges forsvar. Islendingene som slo Montenegro i åpningskampen sin gav Norge en kalddusj i første omgang.

– Vi hadde ballen i ti minutter i første omgang, og Island i 20, så det ble litt som vi trodde. Jeg må berømme jentene for fokus, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

En heltent Ida Alstad og resten av håndballjentene snudde 1 – 2 til 8 – 2 og Ida vartet opp med forsvarsspill i verdensklasse.

– Jeg var veldig tent i dag, på det å komme i gang og være med fremover. Samtidig som hele laget har snakket mye om taklingene bakover. Vi vet vi er sterke nok og godt trent. Da tror jeg vi skal gå ut med innstillingen om å lage flere frikast, slik vi har snakket om. Jeg er ikke redd for å gjøre det, sa Ida til TV 2 etter kampen.

Sammen med Camilla Herrem vartet de opp med VMs kanskje flotteste scoring så langt. Ida serverte Camilla en flyver som hun tricket i mål.

Dermed ble Ida og Camillas hemmelige kode avslørt. Når Ida drar seg i drakten vet Camilla at hun får servert en flyver og dette er noe jentene har trent på under Byåsentreningene. Harald Bredeli kalte scoringen for en Byåsen-perle og du kan se det flott målet her!

Ida scoret 3 mål, Tonje 1 og Camilla 3 mål i kampen mot Island.

Norge har igjen to kamper i gruppespillet og møter i dag, onsdag, de afrikanske mesterne Angola. Så venter en dag med hvile før Montenegro står på motsatt banehalvdel på fredag.

En oversikt over TV2s sendinger fra Norges kamper kan du se her!