VM-sølv og «All Stars Team» på Maren! – Byåsen

VM-sølv og «All Stars Team» på Maren!

Beachjentene fikk en meget flott sølvmedalje i årets beachhåndball-VM i Russland. Maren gjorde et svært godt mesterskap og ble belønnet med en plass på VMs «All Stars Team», som VMs beste venstre kantspiller!

Kort kan vi oppsummere VM på følgende måte:

Norge var i gruppe med Vietnam, Mexico og Danmark. De vant alle sine kamper og gikk ubeseiret inn i Hovedrundens gruppe 2 hvor de møtte Thailand, Russland og Brasil.

De vant kampen mot Thailand men tapte de to siste kampene.

 

Polen var motstander i kvartfinalen som ble et meget spennende oppgjør. Her gikk kampen til shoot-out (straffekonkurranse) etter at kampen etter de ordinære omgangene endte 1-1.

 

I semifinalen var det igjen Brasil som var motstander. Norge vant her begge omgangene, men begge omgangene var meget jevnspilte og tette.

 

Etter en meget fartsfylt og spennende VM finale mot Hellas, hvor det etter de ordinære omgangene sto 1-1, var det til slutt shoot-out som førte til at Hellas gikk seirende ut av VM finalen med 2-1.

 

Som omtalt innledningsvis gjorde Maren et særdeles godt VM! Hun var en meget sterk bidragsyter til at jentene var med helt inn til finalen. Hun var sterk både i angrep og forsvar og spilte også veldig ofte opp de andre. Hun tegnet seg totalt for 64 poeng, noe som gir et snitt på ca. 7 poeng pr. kamp.

 

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) mente også at Maren gjorde et meget godt mesterskap, så godt at de mente hun var VMs beste venstre kantspiller. Med dette ble hun tatt ut på mesterskapets «All Star Team»!

 

Her er hvordan Maren selv oppsummerer årets VM i Russland:

Hvor godt fornøyd er du med sølv i årets mesterskap? – Nå når jeg har fått finalen litt på avstand, så er jeg veldig fornøyd med sølv!

 

Du er Beachjentenes kanskje største profil. I fjorårets EM i Kroatia fikk du utmerkelsen «The most valuable player» (den mest verdifulle spilleren), samt at i år kom du på VMs All Star Team som mesterskapets beste venstre ving. Hva betyr dette for deg? – Det er alltid artig å bli lagt merke til og bli anerkjent for den jobben man legger ned. Samtidig er det aller viktigst for meg at jeg selv føler jeg bidrar inn i laget! Du vinner ingenting uten laget ditt!

 

Med alle disse flotte utmerkelsene regner vi med at du satser videre inn i din 4. sesong på beachhåndballanslaget? – Jeg gleder meg til neste sesong. Dersom jeg ikke er aktuell for innendørs landslaget / rekruttjentene, så er det beach for alle penga også neste år.

 

Og nå venter og gleder du deg til en ny sesong i Byåsen trøya? – Jeg har heldigvis fått et par dager fri av Roger før jeg skal slutte meg til resten av troppen. De dagene skal jeg bruke til å koble av og nullstille. Du er ganske tom etter et mesterskap. Men ja, jeg gleder meg kjempe mye! Jeg er veldig spent på den kommende sesongen, og gleder meg til å møte både nye og gamle lagvenninner igjen.

 

Vi i Byåsen Håndball Elite er meget stolte av den store prestasjonen til Maren og Beachjentene! Vi gratulerer så mye! I tillegg gratulerer vi Maren med en meget fortjent plass på All Star Team!

 

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)