Aker Topphåndball-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Byåsen

Aker Topphåndball-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Byåsen Håndball Elite (BHE) har fått en meget god start på sesongen 2019/2020. Etter kveldens seier over Aker Topphåndball har BHE 2 seire av to mulige

Byåsen starter med flg. oppstilling: Annick Lipman, Oda Uthus, Astrid M. Holstad, Julie Bøe Jacobsen, Ida Alstad, Jenny Södrén og Marie Rokkones Hansen.

Astrid satte 2 kjappe scoringer og førte BHE i ledelsen etter at Aker hadde satt kveldens første mål. Lagene følger hverandre deretter som skygger og etter halvspilt omgang er Byåsen i føringen med 7-5. Annick står veldig godt bakerst og gjør mange gode redninger, ellers er første halvdel preget av litt «kluss» i etablert angrep.

Kun 3 minutter senere har Aker gått opp i føringen og leder 8-7, før BHE utligner og Byåsen tar sin første timeout.

Teodora Tomac kommer inn etter time outen og er et veldig friskt pust. Hun spiller meget godt, setter opp gode angrep og er nest sist på en rekke scoringer. Ved siden av Teo fortsetter Annick sitt storspill i målet.

Lagene følger hverandre fremdeles som skygger inntil det er spilt 27 minutter av omgangen. Da har Byåsen sikret seg en 3 måls ledelse på stillingen 10-13, og har muligheten til å sette inn en firemålsledelse. Aker vil det imidlertid annerledes. I sluttminuttet setter de et par kjappe mål og til pause er stillingen 13-15, favør Byåsen.

2. omgang starter meget bra for Byåsen. Patrycja Swierzewska setter vårt første mål før Teo putter inn 13-17 før Patrycja går opp på 9-10 meter og setter inn en fem måls ledelse til Byåsen, 13-18. Byåsens, og kanskje kampens vakreste scoring kommer i form av en flott trick fra Astrid. Det er sjelden å se en ball med en sånn skru på som denne fra Astrid.

Foruten at jentene fremover gjør jobben fortsetter Annick å «stenge» buret bakover og er en sterk bidragsyter til at Byåsen har skaffet seg et godt forsprang. I likhet med Annick fortsetter også Teo sitt storspill fremover på banen. I kampens første 10 minutter har hun scoret 3 ganger og vært nest sist på flere, blant annet med flere gode innspill til Caroline Aar!

Midveis i andre omgang er stillingen 23-18 til Byåsen etter at Anna B. Kallestad har «limt» en ball i vinkelen.

Men kun et par minutter etterpå begynner Aker igjen å komme faretruende nært på stillingen 23-20 til Byåsen. Da er det godt å ha Idas fantastiske kvaliteter og ro og rutine på banen. For i et jafs har Byåsen igjen en 6 måls ledelse. med 10 minutter igjen å spille. Bakerst viser igjen Annick hvilken fantastisk målvakt hun er, og har blant annet en gnistrende strafferedning.

I kampens siste 10 minutter kommer aldri Aker så nære at seieren er direkte truet. Riktignok har de igjen innhentet noe av ledelsen når det gjenstår 2 minutter igjen å spille. Stillingen er da 26-23 favør Byåsen, og Byåsen tar en timeout.

Igjen er det Ida som står frem som lagets leder. Hun skal også avgjøre dette selv, og setter den endelige spikeren i kista når hun banker inn en firemåls ledelse til 27-23. Kampen er kjørt og Byåsen er sikret sin andre seier i årets Rema 1000 Liga, 4 av 4 mulige poeng!

Vår klare toppscorer blir Ida med hele 8 mål totalt.

Kampens beste spiller blir Annick.

Ved siden av Ida og Annick gjorde som nevnt også særlig Teodora en meget god kamp. Vi kunne også nevnt enda flere som f.eks. Caroline og Astrid, og vi kunne fortsatt! Men fremfor alt var dette en FANTASTISK FLOTT lagseier! Det er Byåsen Håndball Elite som vinner kamper, ikke den enkelte spiller!

Vi gratulerer jentene våre med nok en god kamp og en fantastisk flott seier!