Byåsen sjanseløse i møtet mot Vipers – Byåsen

Byåsen sjanseløse i møtet mot Vipers

Byåsen møtte en svært tøff utfordring da de i 4. runde av REMA 1000-ligaen dro til Kristiansand for å møte Vipers. Etter tre strake tap i sesongåpningen, var Byåsen på jakt etter sine første poeng, men det skulle vise seg å bli en kamp hvor Kristiansandslaget viste at de er i en annen klasse.

“ Det er et ganske nytt lag, og mange unge spillere, så vi må forvente at det svinger litt” svarer hovedtrener Ane Mällberg på spørsmål om den tøffe og poengløse starten, men at Byåsen har hatt veldig gode førsteomganger.

Jevn start, men Vipers tar tidlig kontroll

Oppgjøret startet jevnt, og etter fem minutter viste resultattavlen 3-3. Byåsen klarte å matche Vipers innledningsvis, og laget viste tidvis godt samspill, spesielt i angrep. Trenerteamet hos Byåsen tok sin første time-out etter drøyt åtte minutter spilt, og fokus ble satt på mer samhandling, tettere forsvar og tålmodighet i oppbyggingen av angrepene. Laget fikk også beskjed om å unngå for tidlige forsøk på innspill til linjespiller, noe som hadde resultert i flere feil.

Timeouten ga raske resultater, og Byåsen utlignet til 7-7 etter 12 minutter. Men derfra begynte kampbildet å snu. En utvisning for Byåsen ga Vipers en gyllen mulighet til å utnytte overtallet, og de svarte med to raske mål, noe som satte press på bortelaget. Vipers målvakt, Silje Solberg Østhassel storspilte i mål og sørget for at Byåsen ikke fikk satt ballen i nettet på sine mange sjanser. Byåsens skudd traff ofte stolpen eller ble stoppet av Østhassels sterke prestasjon mellom stengene.

Til pause var stillingen 18-9 til Vipers, og det var tydelig at Byåsen hadde en tøff oppgave foran seg.

Vipers-dominans i andre omgang

Andre omgang startet på verst tenkelige måte for Byåsen. Vipers åpnet med tre raske mål, noe som tvang Byåsen til å ta en tidlig time-out etter kun tre minutter. Likevel var det lite som tydet på at de ville klare å snu kampen. Vipers kontrollerte både angrep og forsvar, og selv om Byåsen tidvis viste glimt av gode prestasjoner, var det aldri nok til å true hjemmelaget.

Vipers viste hvorfor de har dominert norsk håndball de siste årene, og med godt spill, økte de ledelsen jevnt gjennom omgangen. Til tross for Byåsens iherdige forsøk, ble de stadig møtt av et Vipers-forsvar som lukket dørene.

Kampen endte med et knusende 38-20 nederlag for Byåsen, som nå står uten poeng etter fire serierunder. Vipers, på sin side, befestet sin posisjon som et av ligaens sterkeste lag og viste at de blir en tøff mostander, også denne sesongen.

Hva nå for Byåsen?

Byåsen har hatt en tung start på sesongen, og med fire strake tap ligger laget utsatt til på tabellen. Det er imidlertid fortsatt tidlig i sesongen, og selv om de har møtt flere sterke motstandere, må de nå raskt finne tilbake til vinnerformelen. Det er tydelig at laget har kvaliteter, men de har slitt med å holde ut omgangene og omsette sjansene sine i mål.

Trenerteamet har en utfordring i å gjenoppbygge selvtilliten til spillerne før de neste kampene. For Byåsen venter tøff motstand også mot Romerike Ravens den 13.oktober, og de må raskt justere kursen om de ønsker å klatre seg opp fra bunnen av tabellen.

For Vipers ble dette nok en overbevisende seier, og de fortsetter å imponere både i ligaen og internasjonalt.

«Jentene jobber på og er periodevis bra. God innsats og kjemper hele veien. Blir straffet hardt mot et lag som Vipers, så god læring og erfaring for våre spillere.»