Byåsen videre til semifinale i NM – Byåsen
Velfortjent feiring etter dagens avansement i NM (Foto: Fotolars / Lars R. Skaug)

Byåsen videre til semifinale i NM

Byåsen Elite sikrer knepen seier over Molde Elite i NM-thriller Det var en spent atmosfære i Husebyhallen da Byåsen møtte Molde til NM-kamp. Med et godt oppmøte av tilskuere på tribunene, var det klart at dette skulle bli en kamp full av intensitet og spenning.

Byåsen-laget har de siste kampene vist en stadig utvikling og mer aggressivt spill, og dagens kamp ble nok et bevis på at tennene vokser på Trønderlaget. Molde viste fra første stund at de kom til Trondheim for å vinne. Allerede før to minutter var spilt, hadde Molde avverget et forsøk fra Byåsens #27, Aurora Kjellevold Hatle, som fikk sitt skudd blokkert.

Bestemannsprisen gikk fortjent til Janne Eklo i dagens kvartfinale i Husebyhallen (Foto: Fotolars / Lars R. Skaug)

Like etterpå svarte Molde med å åpne scoringsfesten, da deres nummer #7, Johanne Halseth Nypan, sendte ballen i nettet fra venstrekanten. Byåsen var dog ikke langt bak. De viste et ivrig og energisk spill, men små feil og åpninger i forsvaret ga Molde flere sjanser til å skaffe seg en ledelse. Til tross for dette holdt Byåsen seg godt i kampen, og lagene gikk til pause med stillingen 18-12 til Byåsen.

Pausen kom kanskje på et beleilig tidspunkt for trønderne, som så ut til å samle både krefter og taktisk forståelse i garderoben. Andre omgang startet med et brak, og Molde viste ingen nåde da deres spiller #19, Celina Vatne, scoret bare 25 sekunder inn i omgangen. Det var tydelig at begge lag ga alt de hadde, og kampen bar preg av høyt tempo, balltap og flere spillere som fikk nærkontakt med gulvet.

Maren Austmo Pedersen solid i mål (Foto: Obelix Barbala)

Likevel var det Byåsen som virkelig tok tak etter hvert. Med en nyvunnet optimisme og aggressivitet på banen begynte de å tette igjen forsvaret og utnyttet sine sjanser bedre. Selv om det var en jevn kamp med sjanser på begge sider, var det Byåsen som til slutt kunne juble etter en knallhard innsats. Seieren kom etter en nervepirrende avslutning med sifrene 33-32, og det var en seier som satt svært langt inne. Forspranget til Molde fra første omgang gjorde det vanskelig for Byåsen, men de klarte å snu kampen til sin fordel med et mer presist og taktisk spill i andre omgang.

Statistisk sett hadde begge lag 49 skudd på mål, men Byåsen viste bedre effektivitet og utnyttet sine sjanser bedre denne gangen. Det var spesielt gledelig å se Byåsen levere solid spill gjennom nesten hele kampen, noe som gir gode forhåpninger for kommende oppgjør. Neste utfordring for Byåsen blir bortekampen mot Molde i Frænahallen 20. oktober.

Stor jubel fra innbytterbenken, og en meget fornøyd hovedtrener i kveld (Foto: Obelix Barbala)

Det er forventet at Molde vil være revansjesugne etter det knepne tapet i Husebyhallen, så det er ingen tvil om at Byåsen må være på sitt beste for å kunne gjenta suksessen. Hjemme i Trondheim er neste kamp mot Fana i Utleirahallen 3. november – det blir spennende å se om Byåsen kan bygge videre på denne prestasjonen og fortsette å levere godt spill. Har du fått med deg denne sesongen? Det er virkelig på tide å støtte laget i de avgjørende kampene fremover.

BB Byåsen: Janne Eklo
Toppscorer Byåsen: Janne Eklo (9)

BB Molde: Marketa Sustackova
Toppscorer Molde: Maja Sofie Muri (6)