Byåsen Elite-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Byåsen

Byåsen Elite-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Til tross for en dødsrå kamp av Annick Lipman i Byåsenmålet ble det til tider veldig spennende i Trondheim Spektrum i Byåsenjentenes første kamp i Rema 1000 Ligaen 2019/2020. Jentene var likevel helt bestemte på at de 2 poengene skulle forbli i Trondheim!

Innledningsvis i kampen ble det blomsteroverrekkelser til Byåsens Marie R. Hansen og Fredrikstads Hanne Sagvold for 3. plassen i årets Junior EM i Ungarn.

Byåsen startet med følgende lagoppstilling: målvakt Annick Lipman, Astrid M. Holstad, Oda Uthus, Julie Bøe Jacobsen, Ida Alstad, Anna Bjørke Kallestad og Jenny Södrén

Annick startet kampen med et par flotte redninger før Fredrikstad Bkl. satte første mål i Spektrum. Byåsens første mål sesongen 2019/2020 kom etter ca. 4 minutters spill etter et gjennombrudd av Julie og dermed 1-1. Minuttet etterpå satte Annick igang en kontring med en perpekt langpasning som havnet rett hos Oda, som førte Byåsen i ledelsen.

Lagene fulgte hverandre tett de første 10 minuttene, da Byåsen jevnt og sikkert begynte å rykke fra Fredrikstad. Da 12 minutter var spilt ledet Byåsen 9-5- Dette var en periode med godt spill særlig av målvakt og kantspillere.

Deretter fulgte 3 minutter hvor Fredrikstad spiste seg innpå, og etter 15 minutter hadde Fredrikstad nesten innhentet ledelsen og stillingen var 9-8, og Byåsen tok timeout.

Inntil det var 5 minutter igjen av kampen var det rimelig jevnt i Spektrum, men Byåsen var hele tiden i føringen. I omgangens 25 minutt kommer vår nye spiller, Patrycja Swierzewska, inn. Samtidig går Marie R. Hansen opp i frosk på 9 meter og setter inn 15-12. Deretter setter Patrycja inn 16-13 på sitt aller første skudd før hun minuttet etter setter inn 17-13, noe som også blir pauseresultatet.

En første omgang som domineres med storspill av kampens store spiller, Annick! I tillegg får vi flere flotte mål av våre kantspillere Oda og Astrid samtidig som Patrycja avslutter omgangen på en veldig bra måte!

2. omgangs første 10 minutter er meget bra. Vi får flotte mål av Patrycja og Teodora Tomac samtidig som Annick fortsetter som en levende vegg bakerst, og etter 8 minutters spill har Byåsen sikret seg en flott 7 måls ledelse.

10 minutter senere har igjen Fredrikstad klart å spise opp nesten hele forspranget, og etter 17 minutters spill er stillingen 25-23. 7 mål er blitt til 2.

Byåsen vil det annerledes. De setter forsvaret skikkelig samtidig som spiller glir godt og kun 3 minutter etterpå har de igjen sikret seg en god 5 måls ledelse, blant annet etter flotte og presise mål av Ida. 10 minutter gjenstår og Fredrikstad tar ny time-out, stillingen er 29-24.

Fredrikstad kommer seg aldri faretruende nærme de siste 10 minuttene til at tilskuerne i Trondheim Spektrum må holde pusten. Byåsen holder stand helt inn, og Jenny setter Byåsens 31., og siste mål i kampen.

Sluttresultatet ble 31-28 til Byåsen!

Byåsentrener, Atle Oliver Johansen oppsummerer kveldens kamp på flg. måte

– «Veldig godt å være i gang og å få en fin start på sesongen. Fornøyd med hvordan jentene står opp mot fysisk sterke motspillere og tar dem med på løpetur hele kampen. Rett og slett en bra start på de tellende kampene som kommer tett fremover!»

Kampens store spiller, Annick Lipman, sier følgende om sin første seriekamp for Byåsen

Det var herlig å starte sånn som vi gjorde!

Jeg syns vi gjøre en bra jobb begge veier, men har fortsett mye å gå på! Det føles veldig bra å starte sesongen med seier og håper at vi fortsetter her!
For meg selv er jeg fornøyd, men føler også at jeg fortsett har litt å gå på, noen baller går inn veldig enkelt, men greit det, vi har 2 poeng!

En annen seriedebutant Jenny Södrén er også meget fornøyd med serieåpningen og sier i en kommentar følgende

Det var en otroligt kul kamp att spela med mycket fysik och fart. Jag tycker att många i laget gör en fin insats och vi vinner tack vare en bra laginsats.

För egen del glädjer jag mig mycket till att serien har dragit igång. Ser fram emot den här säsongen med det här gänget.

Vi er utrolig stolte over den flotte åpningen og innsatsen til jentene våre! En viktig 2 poenger som gjør at jentene våre nå for en liten stund kan puste lettet ut og senke skuldrene.

Banens beste spiller ble Annick Lipman!

Våre målscorere: Jenny Södrén 3, Anna B. Kallestad 1, Anna Huse 1, Teodora Tomac 3, Caroline Aar 1, Ida Alstad 3, Maja Magnussen 1, Astrid M. Holstad 3, Oda Uthus 5, Marie R. Hansen 3, Julie Bøe Jacobsen 3, Patrycja Swierzewska 4.