Byåsen Elite-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Byåsen

Byåsen Elite-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Etter svært dramatiske sluttminutter var det Byåsen Håndball Elite (BHE) som til slutt sikret seg årets 3. strake seier og 6 av 6 mulige poeng!

Det skulle bli spenning helt til kampslutt når Oppsal gjestet Trondheim Spektrum i kveld. Kveldens fremmøtte fikk virkelig valuta for inngangsbilletten!

Byåsen gikk ut på banen med følgende lagoppstilling: Annick Lipman, Oda Uthus, Astrid M. Holstad, Julie Bøe Jacobsen, Ida Alstad, Jenny Södrén og Anna B. Kallestad.

Det var Oppsal som satte kveldens første scoring, men kun minuttet etterpå satte Jenny 2 scoringer og Byåsen var i føringen.

Byåsen leverte noen forrykende åpningsminutter i kveld og etter kun 10 minutters spill tok Oppsal sin første timeout. Stillingen var da 7-3 til effektive BHE!

Timeouten hadde ikke noen umiddelbar positiv virkning for Oppsal, for halvveis ut i omgangen hadde Byåsen økt sin ledelse til 10-5. I tillegg til at jentene var meget effektive forover stod Annick svært godt i BHEs mål. I løpet av første halvdel noterte hun seg for hele 8 redninger!

Så følger en periode på ca 10 min. hvor Oppsal begynner å innhente det gode forspranget. Det stemmer ikke like godt fremover og Byåsen setter kun 2 scoringer. Byåsentrener Atle Oliver Johansen tar da sin første timeout.

Timeouten gir gode resultater og resterende av omgangen klarer Byåsen igjen å øke forspranget. Vi ser blant annet gode kombinasjoner mellom Ida og Julie samtidig som Annick igjen leverer bakerst! Mathilde Caroline Holck som har kommet inn, viser seg også frem, noe hun til gangs også skal gjøre resterende av kampen!

Byåsen går til pause med 18-14.

Anna Huse setter sin og Byåsens første scoring til 19-14 i andre omgang. Etter ca. 6 minutters spill setter Mathilde sin 3. scoring for dagen på like mange skuddforsøk, fremdeles en fem måls ledelse til Byåsen!

I en periode på 5 minutter gjør Byåsenjentene noen tekniske og personlige feil, og plutselig er Oppsal inne i kampen igjen. 11 minutter ut i kampen er stillingen 22-20 til Byåsen.

Herfra og inn skulle det bli veldig jevnt og meget spennende i Spektrum hele tiden med Byåsen det lille foran, ført an særlig av Ida og Mathilde. I tillegg gjør Teodora en særdeles god jobb med å spille opp Mathilde på strek samtidig som hun selv også setter viktige mål.

I kampens aller siste minutt setter Ida sitt 6. og den endelige spikeren i kista, etter at Oppsal hadde gått ut mann mot mann de siste 2 minuttene i et siste forsøk på å prøve å innhente ledelsen.

Byåsenjentene vinner til slutt kampen 30-27!

Rett etter kampslutt spurte vi en av kampens store spillere, Mathilde, om flg.: – Dine første mål i Rema 1000 ligaen 2019/2020, og hvilke mål! BHEs toppscorer i antall spillemål, 6 av 6 mulige, 100% uttelling og en av lagets desidert beste spillere i kveld. Gnistrende spill både på strek og forsvar! Kan du kort fortelle om dine følelser og tanker rundt dette?

«Jeg synes det var utrolig gøy å endelig få sjansen til å vise meg fram. Jeg synes hele laget gjennomfører en bra kamp hvor vi ikke legger oss nedpå. Selv om vi møter tøff motstand klarer vi å holde oss foran helt til slutten. Takket være spiriten i laget spiller vi med høy selvtillit og troen på eget system, noe som resulterer i at vi drar seieren i land i kveld»

Banens beste spiller bli Annick Lipmann!

Byåsens toppscorer(e) blir Ida og Mathilde, begge med totalt 6 scoringer!

Vi gratulerer de ustoppelige jentene våre med en fantastisk start på sesongen, nok en seier og 6 av 6 mulige poeng!