Follo HK Damer-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Byåsen

Follo HK Damer-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Midt Norges håndballstorhet, Byåsen Håndball Elite (BHE), fortsetter sin eventyrlige start på sesongen. Etter kveldens kamp står BHE med 4 seire av 4 mulige, og inntar med dette 3. plass på tabellen!

Byåsen startet med følgende lagoppstilling mot Follo HK Damer: Annick Lipman, Oda Uthus, Astrid M. Holstad, Ida Alstad, Julie Bøe Jacobsen, Caroline Aar, Anna Bjørke Kallestad.

Det var Anna (som skulle gjøre en meget god kamp) som åpnet Byåsens målkonto i kveld med lagets 2 første scoringer. Deretter fulgte Julie opp med BHEs 2 neste, og etter kun 4. minutters spill måtte hjemmelaget Follo ta sin første timeout.

Timeouten viste seg å ikke skulle ha noen umiddelbar effekt, for Byåsen fortsatte det effektive kjøret fremover, samtidig som Annick sto veldig godt bakerst! Etter halvspilt førsteomgang hadde Byåsen bare latt 4 baller passere forsvarsmuren, og stillingen var 10-4 til Byåsen.

I andre halvdel av 1. omgang maktet ikke Follo å komme noe nærmere, men Byåsen fortsatte sitt effektive spill, både forover og bakover på banen. Når dommeren blåste i fløyta etter endt førsteomgang hadde Byåsen en solid åtte måls ledelse, 18-10, hvor Anna hadde puttet hele 6 av målene.

Jevnt over en meget god og solid omgang av jentene. De holdt tett og godt bakover samtidig som de var meget effektive fremover på banen med gode avslutninger. Jentene viste også et bredt og godt spekter av avslutninger, blant annet flotte stegskudd og underarmsskudd.

Anna Huse satte vårt første mål i andre omgang, tett fulgt av Patrycja Swierzewska som i omgangens andre minutt satte sitt 4. mål. Follo klarte å innhente en del av forspranget, og etter 5 minutters spill var stillingen 21-15 til Byåsen. Det skulle imidlertid bare gå ca. 5 ytterligere minutter før Byåsen igjen var oppe i en ti måls ledelse.

Follo maktet aldri å nærme seg Byåsen resterende av omgangen. Kampens troligste fineste mål kom 4 minutter før full tid da Oda satte inn en frekk og flott flyver til 35-25 til Byåsen. Hun satte også inn Byåsens siste scoring i kampen, som endte med 36-26 til Byåsen!

Vår toppscorer blir Anna Bjørke Kallestad med totalt 7 mål!

Banens beste spiller blir målvakt Annick Lipman, som igjen spiller en gnistrende god kamp mellom stengene. I årets hittil 4 kamper har hun fått Byåsens bestemannspris i alle kampene!

Våre målscorere: Anna B. Kallestad 7, Anna Huse 1, Teo Tomac 3, Ida Alstad 5, Astrid M. Holstad 3, Oda Uthus 3, Mathilde Caroline Holck 2, Marie K. Rokkones Hansen 2, Julie Bøe Jacobsen 5, Patrycja Swierzewska 5

Umiddelbart etter kampslutt stilte vi kaptein vår, Ida, flg. spørsmål: Dere virker nærmest ustoppelige nå i starten av sesongen: ubeseiret i NM, ubeseiret i serien og på god vei inn i Europa. Hva er forskjell på Byåsen anno september 2019 og Byåsen anno september 2018? Som lagets kaptein og mest erfarne spiller, hva mener du er viktigst for å klare å holde på denne gode trenden og fokus i de nærmeste månedene?

«Vi går ut til hver kamp med full respekt og gode forberedelser til hver kamp. Uansett hvem vi møter. Laget spiller veldig godt sammen, og vi har mange gode kombinasjoner å spille på. I tillegg er det viktig å nevne at vi har en utrolig god Annikk (keeper) bak oss, som har reddet enormt mye. Med et godt forsvar og keeper har vi i år også fått flere mål i ankomst og kontra. Det er stor glede og mye energi i laget om dagen, og vi har hatt så og si alle i troppen til hver trening og kamp».

Heller ikke Annick kunne unngå å få et spørsmål umiddelbart etter kampslutt.

«Jeg syns vi spilte en god kamp! Vi står på sammen og jobber godt gjennom hele kampen! Det er veldig gøy at vi får det til i både forsvar og angrep! Sammen med at vi reduserer den ‘dårlige’ periode vi har hatt de siste kampene, så jeg føler at vi spilte en god kamp»!

Naturlig kunne vi heller ikke unngå å be om en liten uttalelse fra toppscorer Anna. Vi ba om en kommentar til lagets flotte sesongåpning samt en uttalelse om egen innsats denne kampen:

«Jeg synes vi ser ut som et helt annet lag denne sesongen enn i fjor. Vi er flinkere til å utnytte hverandres kvaliteter og kommunikasjon oss i mellom er mye bedre. Er veldig gøy å være Byåsenspiller i disse dager! For min egen del var det deilig å endelig treffe litt bak i fra banen. Har ikke vært så mye skudd fra høyresiden de siste kampene, men i dag var det endelig masse muligheter etter fine oppspill av lagvenninner».

Vi gratulerer de fantastisk herlige jentene våre med nok en seier! Vi er så stolte av dere at ord blir fattige!